U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Markt - Kerstmarkt : Kerstmis

Kerstmarkt van Brussel, Winterpret 2014

Kerstmarkt van Brussel, Winterpret 2014
 • Data
  • van vrijdag 28 november 2014 tot zondag 4 januari 2015
  • Adres:
   1000 BRUXELLESBelgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Winterpret is er terug met zijn kerstdorp, een reuzenrad en tal van andere attracties, van 28/11 tot 04/01/2015.

  Deze 14de editie brengt buitenlandse culturen in beeld. Eerst en vooral de Stad Quebec met de artistieke installatie "De Sneeuwbal" en een markt met typische producten. En dan is er ook nog de 22 meter hoge prachtige kerstboom geschonken door de stad Riga die de Grote Markt met zijn duizenden lichtjes zal doen fonkelen.
  De editie van 2013 werd bekroond met de titel derde beste kerstmarkt van Europa, net na die van Straatsburg en Dresden.

  Nieuw in 2014

  Een groter wandelparcours dat zich uitstrekt tot aan het Muntplein en nieuwe straten omvat. De markt biedt zo de bezoekers en handelaars een betere doorstroming.

  De eregast van Winterpret is dit jaar de stad Quebec. Een mooi programma en een originele installatie brengen het nieuwe plein "Ville de Quebec" tot leven.


  Een prachtige traditionele kerstboom uit Riga, de hoofstad van Letland en Europese cultuurhoofdstad 2014, wordt op onze prachtige Grote Markt gezet. Het nieuwe klank- en lichtspel ontworpen door Koert Vermeulen zorgt voor een onvergetelijke sfeer.

  De tentoonstelling ’’Giants of the Earth’’
  Als wereldpremière verwelkomt de Beurs een gloednieuwe tentoonstelling voor het hele gezin, ’’Giants of the Earth’’. Gigantisch grote dieren laten de vloeren van dit historische gebouw daveren.


  Electrabel verlicht het Sint-Katelijneplein
  De gerenoveerde voorgevel van de Sint-Katelijnekerk wordt elke avond omgetoverd tot een ijskathedraal tijdens het prachtig klank- en lichtspel. Een ‘videomapping’-project brengt deze door de Brusselaars geliefde kerk tot leven.

  Nieuw parcours

  Het wandelparcours van de kerstmarkt strekt zich uit tot aan het Muntplein en omvat nieuwe straten. Dat zorgt voor een betere doorstroming voor bezoekers en handelaars. De ijsbaan van Winterpret wordt eveneens geïnstalleerd op het Muntplein waar groot en klein hun hart kunnen ophalen in een nieuw magisch decor.
  Download het plan van Winterpret 2014 


  Nadere inlichtingen

  • online : http://visitbrussels.be/bitc/BE_fr/minisite_winterwonders.do


  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.