U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail

Deze bloemencreatie is een ware uitdaging: 1800m², 1 miljoen bloemen, op de Grote Markt van Brussel, van 12 tot 16 augustus 2016.

Gedurende een zomerweekend komt dit meesterwerk van bloemsierkunst de kasseien van de Grote Markt versieren. U kunt het prachtige veelkleurige bloementapijt bewonderen van op het balkon van het Stadhuis, dat voor de gelegenheid voor het publiek geopend is.

Het Bloementapijt wordt om de twee jaar georganiseerd, zorg dus dat je er in 2016 bij bent.


Totstandkoming van het Bloementapijt

Er worden ongeveer 600.000 begonia's worden gebruikt. Ze bieden een rijk palet aan schitterende en vrolijke kleuren en zijn, zelfs geplukt, onvoorstelbaar goed bestand tegen de brandende zon. Ze liggen immers rechtstreeks op de kasseien, zonder laagje aarde ertussen. Een buitengewone realisatie! Dit monumentale werk, een originele creatie neemt maanden ontwerp- en voorbereidingswerk in beslag. Het tapijt wordt nochtans in één dag geplaatst. Een honderdtal ambachtslui respecteren minutieus de plannen. Dit is echt een buitengewoon bloemenkunstwerk...


Praktisch

Het Bloementapijt ligt er slechts 1 weekend, dat van Hemelvaart. U kunt het tapijt gratis bewonderen op de Grote Markt. Of kies voor het panoramische bezoek (betalend) vanop het balkon van het Stadhuis.Reserveer

  • online : http://ticketing.visitbrussels.be/en/calendar/init/393

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 513 89 40
  • online : http://www.flowercarpet.be

Informatie over de locatie(s)


We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.