U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
famillesEvenement : Folklore

9de Zinneke Parade in Brussel

9de Zinneke Parade in Brussel
© Zinneke Parade

Op zaterdag 21 mei 2016 is de Zinneke Parade er terug in centrum Brussel. Deze creatieve en diverse stoet stelt voor de 9de editie een nieuwe formule voor.

De Zinneke parade bestaat uit acteurs, dansers, muzikanten en tal van amateurs. De Zinneke Parade wil vooral het symbool zijn van de culturele diversiteit en het kosmopolitisme van Brussel.

Geschiedenis

De Zinneke Parade kwam tot stand in het kader van Brussel 2000, Europese Cultuurstad. Samengesteld uit inwoners en artiesten die de Brusselse culturele rijkdom in de schijnwerpers zetten, was het een feest dat bruggen moest bouwen tussen de 18 gemeenten en het centrum van de stad, tussen Brusselaars, Vlamingen en Walen. Alle (socio-) culturele instellingen werden gevraagd om mee te doen.


Waarom "Zinneke"?

Zinneke is de naam die de Brusselaars aan de kleine Zenne gaven, de rivier die rond de stad stroomde en haar zo beschermde tegen overstromingen. Maar in het Brussels is een zinneke ook een straathond ... en die werden indertijd wel eens in de Zenne gegooid. En zo komen we bij ons Zinneke: iemand van ongedefinieerde afkomst als symbool van het kosmopolitische en multiculturele Brussel.

Thema 2016

De negende Parade zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2016 met als thema “Fragile/Fragiel”.


Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 214 20 07
  • online : http://www.zinneke.org
  • via e-mail : info@zinneke.org

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.