U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
famillesTentoonstelling : Geschiedenis

14-18, dit is onze geschiedenis! Historische tentoonstelling

14-18, dit is onze geschiedenis! Historische tentoonstelling
© tempora
 • Data
  • van donderdag 1 januari 2015 tot zondag 15 november 2015
  • Adres:
   Musée royal de l'Armée et d'Histoire Militaire
   Parc du Cinquantenaire 3
   1000 BRUXELLESBelgium

  • KAARTEN: Google Maps

  Ontdek alle aspecten van het conflict dat Europa beroerd en verzwakt heeft. In het Koninklijk Legermuseum van Brussel vanaf 26/02/2014.

  De geschiedenis van het conflict wordt in een brede context geplaatst waarin alle actoren van dit drama aan bod komen.De oorlog en het dagelijkse leven tijdens de Belgische bezetting maken een belangrijk deel uit van het parcours. Maar de bezoeker herontdekt ook de mobilisatie van de Europese staten die België hebben trachten te redden. België was dan ook de inzet tijdens het conflict.

  Aan de hand van authentieke objecten, decors, getuigenissen, multimedia installaties, films en sensoriële ruimtes leert de bezoeker hoe dit conflict de 20ste eeuw grotendeels vorm gaf.


  De tentoonstelling wil de bezoeker sensibiliseren voor de gebeurtenissen van deze Europese oorlog - daarna wereldoorlog en aantonen dat dit conflict bepalend is geweest voor het verder verloop van zijn leven.

  Verschillende emoties worden aangesproken waardoor hij zich betrokken voelt. Deze tentoonstelling is dus de ontmoetingsplaats tussen de geschiedenis van ons allemaal – de geschiedenis met een kleine g – en de Geschiedenis – met een grote G.


  Word fan van het Koninklijk Legermuseum op Facebook !


  Nadere inlichtingen


  Informatie over de locatie(s)

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.