U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
famillesFestival : Geschiedenis

© VisitBrussels
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand mei 2017 - augustus 2017  • Adres:
   COUDENBERG
   Mont des Arts 7
   1000 BRUXELLESBelgium

  • KAARTEN: Google Maps

  Kom naar dit evenement met een waaier aan activiteiten rond het thema Keizer Karel en zijn tijd. Van 17 mei tot 31 augustus 2016 in Brussel. 


  Sommigen beschouwen deze keizer als een voorloper van de Europese eenheid. Toch mogen we de volgende feiten niet uit het oog verliezen: hij heeft drie keer oorlog gevoerd tegen Frans I, koning van Frankrijk, en zijn band met Hendrik VIII, koning van Engeland, was even woelig. 

  Onder de regeringen van Frans I, Hendrik VIII en Keizer Karel V heeft Europa wel de overgang gemaakt van de Middeleeuwen naar de Moderne Tijd. En van die drie vorsten was Keizer Karel (1515 - 1555) de machtigste.


  Hij bracht veel tijd door in Brussel en maakte van de stad een machtscentrum voor zijn enorme rijk. Het was trouwens in de grote aula van zijn paleis in Brussel dat hij meerderjarig werd verklaard en zo tot vorst werd gekroond van onze gewesten. Op diezelfde plek koos hij er ook voor om af te treden ten gunste van zijn zoon Filips II. We nemen je mee naar de 16e eeuw en de prestigieuze geschiedenis van onze hoofdstad. 

  Programma

  Je kan deelnemen aan de volgende activiteiten: initiatie Renaissancedans, ontmoet de personages van de Ommegang en ga met hen op de foto, rondleidingen, spelen uit de tijd van Breughel, een wapenschild maken, kostuumatelier, een wedstrijd om deel uit te maken van de stoet van de Ommegang en nog veel meer!


  Ommegang

  Maar wat is de Ommegang nu eigenlijk?

  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 563 61 79
  • online : http://visitbrussels.be/bitc/BE_fr/minisite_carolusfestival/culture/97211/carolus-festival.do
  • via e-mail : info@coudenberg.com

  Informatie over de locatie(s)

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.