U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Feesten En Folkloristische Tradities

De Ducasse van Ath 2016, de Reuzen dansen in Wallonië

De Ducasse van Ath 2016, de Reuzen dansen in Wallonië
© OTAth- J.Flament

De Reuzen van Ath dansen opnieuw voor de Ducasse 2015 in augustus in het hart van Wallonië.
De Ducasse van Ath, erkend als immaterieel erfgoed van de mensheid door de'UNESCO is er zoals elk jaar opnieuw tijdens het 4de weekend van augustus.

Ath

Ath ligt op een 20-tal km van Mons, in de provincie Henegouwen, en heeft een van de meest beroemde folkloristische evenementen in België dankzij de Ducasse.

Geschiedenis

De oorsprong van de Ducasse ligt in de 15de eeuw en stelt de beroemde reuzen van Aat in de schijnwerpers: de fameuze Gouyasse (Goliath) is daarbij de koning van het feest.
Nadat hij in een stoet zijn bevallige verloofde voor het altaar van de St-Julien kerk heeft gebracht, gaat hij op zaterdagmiddag de strijd aan met de minuscule David. Na het gevecht wordt de traditionele "mastelles"-taart of "Gouyasse"-taart (een soort bitterkoekjestaart) gegeten.
De volgende dag trekt de spectaculaire folkloristische optocht, vergezeld van de zeven reuzen, te midden van een mensenmassa door de stad Ath.
Ontdek ook de andere Belgische sites die door de UNESCO werden erkend: De folkloristische mars Saint-Roch in Thuin ,De DOUDOU met de Processie van de car d'or en de Ducasse Sainte Waudru of het Carnaval van Binche met de Gilles.

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 68 26 51 70
  • online : http://ducasse-ath.be
  • via e-mail : office.de.tourisme@ath.be

PLUSToeristische info over de gemeente ATH

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.