U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Wallonië: op de wegen van de herinneringen

 

 


In 2014 en 2015 herdenkt Wallonië 3 belangrijke gebeurtenissen die bepalend geweest zijn voor de geschiedenis van België, Europa en de wereld.

 

Honderd jaar WO I 1914-1918   70ste verjaardag van de Slag om de Ardennen   Tweehonderd jaar Waterloo 1815
   

100 jaar geleden, in augustus 1914 bij de aanval op de provincie Luik en haar forten, kreeg het conflict tussen Frankrijk en Duitsland een internationale dimensie.

 

70 jaar geleden, in december 1944 brak in de provincies Luxemburg, Namen en Luik, de Slag om de Ardennen uit, de laatste confrontatie van WO II op Belgisch grondgebied.

 

200 jaar geleden, op 18 juni 1815 vond in Waterloo een slag plaats die de loop van de Europese geschiedenis zou veranderen.

Reis door de herinneringen
  Vervoeg de troepen
  Volg het spoor van Napoleon

 

Om deze drie periodes in de geschiedenis te herdenken, stelt Wallonië u een programma voor boordevol emotie. Bezoek monumenten, historische plaatsen, musea en tentoonstellingen. Woon herdenkingsplechtigheden en reconstructies bij, of verken de thematische parcours.


Ieder kan op zijn manier, met familie of vrienden, zijn historische kennis verdiepen en vooral kinderen bewust maken van ons deel van de geschiedenis dat nooit mag vergeten worden. Lees meer