U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Unesco-brochure

     

Houdt u van fietsen en cultuur? Download dan dit roadbook dat u langs het UNESCO Werelderfgoed in Wallonië voert.


Fietstochten : Werelderfgoed van UNESCO

Fietstochten : Werelderfgoed van UNESCO

10 fietstochten nemen je mee over 440 km van Tournai tot Blegny op ontdekking naar het UNESCO Werelderfgoed in Wallonië.

Weergeven · Via e-mail ontvangen 


Wat heeft dit roadbook voor u in petto?


Van Tournai naar Mons passeert u in Tournai langs de O.L.V.-kathedraal met haar 5 klokkentorens en langs het oudste belfort van België. Onderweg passeert u het voormalige mijncomplex Le Grand Hornu en in Mons ziet u het belfort.


Van Mons naar Binche vindt u het historische Canal du Centre, de historische mijnsite van Bois-du-Luc, de neolitische vuursteenmijnen van Spiennes en het belfort van Binche op uw weg.


Van Binche naar Thuin staan 2 prachtige belforten op het programma. Het Belfort van Binche maakt deel uit van het stadhuis dat tot de 14de eeuw teruggaat. In Thuin werd door de stad en het domkapittel een toren opgetrokken om als belfort te dienen.


Van Thuin naar Charleroi fietst u naar het Belfort van Charleroi dat probleemloos classicisme met Art Deco combineert. Ten zuiden van Charleroi springt het opmerkelijk architecturale complex van Le Bois du Cazier in het oog.

 

Onderweg van Charleroi naar Gembloux rijdt u langs het belfort van Gembloux, een opmerkelijke herinnering aan de verovering van de gemeenschappelijk vrijheid in de late middeleeuwen.


De etappe Gembloux-Namen heeft het Belfort van Namen op het programma staan. Het belfort bevond zich sinds de 14de eeuw in de toren van de collegiale kerk Saint-Pierre-au-Château, maar werd na een brand in de 18de eeuw overgebracht naar de Saint-Jacques toren, een opmerkelijke getuige van de 14de-eeuwse militaire architectuur.Overtuigd van het al het moois dat u onderweg te wachten staat? Bestel dan snel het roadbook!

Zin in nog meer fietsroutes? Download dan ook onze brochure 'De mooiste fietstochten' en de roadbooks 'RAVeL langs het water' en 'Ravel op het platteland'.