U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Stripverhalen in Brussel

Brussel, de hoofdstad van het Europese stripverhaal


 


De beroemdste striphelden zoals Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke of de Smurfen zijn alomtegenwoordig in Brussel: in de metrostations, in de wijken en in de gespecialiseerde boekenwinkels… Volg het stripparcours en bewonder de muurfresco's gemaakt door of voor de grote Belgische stripmakers.


Als je ervoor kiest om Brussel te ontdekken via het stripverhaal, breng dan zeker een bezoek aan het beroemde Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum, een belangrijke Brussels attractie en Art Nouveautempel. Op meer dan 4000 m² ontdek je alles over het stripverhaal van het prille begin tot de meest recente ontwikkelingen. Vlak tegenover het BSC kan je het Stichting Marc Sleen en Museum ontdekken, gewijd aan de geestelijke vader van de beroemde Nero.


Ga zeker ook eens langs in Het Huis van het Stripverhaal waar je alles te weten komt over het Frans-Belgische stripverhaal of het Moof, Museum Of Original Figurines, stripmuseum in Brussel waar je de mooist collectie stripfiguurtjes ter wereld kan bewonderen.