U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Reisboekje: 3 dagen in Brussel met de kinderen

Geen tijd om je weekendje met de kinderen te organiseren? Geen paniek, wij hebben al een heel programma voor je uitgestippeld...

Dag 1: Brussel anders voor jong en oud

Eerste dag met cultuur en avontuur. In de loop van de dag bezoek je Europa, bekijk je Brussel uit de hoogte en beleef je ontspannende momenten in een tropische omgeving of in de bossen.


© WBT - Thomasblairon.be

Voormiddag:

Jullie dag begint met een wandeling aan de voet van de Vesuvius of de Eifeltoren. In Mini-Europebekijkt iedereen met veel plezier de beroemdste monumenten van de Europese Unie. Iedereen volgt zijn eigen parcours en jullie spreken terug af in Sevilla als de Big Ben luidt.

Lunch:

Trek richting het Atomium, universeel symbool van België. Zijn stijl en sfeer zijn zorgvuldig bewaard gebleven. Klaar voor een schattenjacht in de buizen en de bollen? Het eindpunt is in de restaurant-bol met zijn panoramische zicht over Brussel.

Namiddag:

 

Trek jullie zwempak aan en glijd naar hartelust van de glijbaan of drijf op de golven in het tropisch zwembad Oceade. Beleef plezier in het zwembad en geniet van de verrassende waterstralen.

Lunch:

Zin in een dessertje?

Dag 2: De Brusselse musea, veel meer dan musea

Een dag naar het museum in Brussel, origineel en voor ieder wat wils. Surf naar het portaal "Brussels Museums" van de Brusselse Museumraad voor meer info. Je vindt er een ware schat aan praktische informatie.


© WBT - Thomasblairon.be

 

Voormiddag:

We trekken naar het grootste stripmuseum van Europa, het Belgische Stripcenturm. In dit prachtige Art Nouveaugebouw, maak je een reis door de tijd, van de oorprong van het stripverhaal tot beroemde stripfiguren zoals de Smurfen, Kuifje, Guust Flater en Marsupilami. Er is voor ieder wat wils.

 

Lunch:

Als je al een klein hongertje begint te krijgen, hoef je je niet te verbazen dat je voeten je naar  Choco-Story Brussels brengen, het vroegere Cacao- en Chocolademuseum. Ontdek er de Xocoatl, de voorloper van onze chocolade. Mis de fascinerende demonstratie van de meester-chocolatier niet of de collectie chocoladen jurken.

Namiddag:

Er is niks leuker dan op een leuke wijze nieuwe dingen te leren. Het Museum voor Kunst en Geschiedenis stelt een reeks spellen voor waarmee je de verschillende zalen en collecties voor. Kies je spel en thema en het avontuur kan van start gaan.

Avond:

Sluit je dag passend af en maak een gezinswandeling in het Jubelpark  of bewonder de heel mooie boog die de 50 jaar onafhankelijkheid van België herdenkt. Als je de gelegenheid hebt, moet je zeker de trappen nemen om een prachtig panoramisch zicht over Brussel te krijgen.

Op zoek naar een leuk plekje om te eten?

Dag 3: Iguanodons en oude voertuigen, de buren van Europa

In het hart van de Europese Wijk vind je nogal wat bezienswaardigheden. Bewonder een echte iguanodon, een Maserati Mistral Coupé en zijn zusjes, en test je kennis over de Europese Unie.


© WBT - Thomasblairon.be

Voormiddag:

Jullie dag begint in een fantastische wereld waar je kennismaakt met schepsels die je enkel nog maar op tv zag. In het Museum voor Natuurwetenschappen van Brussel zie je onder andere een iguanodon en een Neanderthaler. Er komt geen einde aan jullie ontdekkingstocht.

Lunch:

Nu de zelfrijdende auto stilaan geen toekomstmuziek meer is, beleef je zeker en vast veel plezier wanneer je de prachtige exemplaren ziet van de allereerste auto's in Autoworld. Je zult versteld staan van de creativiteit en vindingrijkheid die vervat zit in de mechanica.

Namiddag:

De Europese Instellingen: een onbekende wereld voor de meesten onder ons. Na jullie bezoek aan het Parlamentarium, in het hart van de Europese Wijk, weten jullie er alles over. Het is een niet te missen ontmoetingsplaats voor ieder van ons met Europa.

Avond:

Sluit je ontdekking van Brussel in schoonheid af en trek naar de Grote Markt. Het is een van de mooiste pleinen ter wereld en behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Het plein is prachtig wanneer het 's avonds verlicht is. Vergeet natuurlijk ook geen bezoekje te brengen aan onze Brussels vriend, het beroemde Manneken-Pis...

Organiseer een gezellig gezinsdiner...


© WBT - Thomasblairon.be