U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De navigatielinks overslaan
Recepten van Chefs
© WBT - Emmanuel Mathez
Culinaire ervaringen
© WBT - Gabriele Croppi
Chocolade Wellness
© WBT - Emmanuel Mathez
Restaurants
© WBT - Emmanuel Mathez
La Ferme Gourmande®
© WBT - JL Flémal
Bistrot de Terroir®
© WBT - Emmanuel Mathez
Unieke locaties
© WBT - Emmanuel Mathez

Recepten van chefs


Ontdek de recepten uit de Waalse keuken. Familiegeheimen, van generatie op generatie doorgegeven, ons gastronomisch erfgoed.


© WBT - Emmanuel Mathez


Waalse culinaire traditie of een mix?


In Wallonië zijn in de loop der jaren heel wat verschillende volkeren zijn gepasseerd. Wallonië heeft de sporen van deze bezetters bewaard en de traditionele Waalse gastronomie heeft doorheen de geschiedenis vorm gekregen.


Het maakt niet veel of het om een Waalse culinaire traditie gaat of om een mix, als er maar inventiviteit, enthousiasme en respect voor authentieke producten van uitgaat.


De chefs vandaag maken zich de recepten van vroeger, de vele invloeden en de overlappingen eigen en maken er een rijke streekkeuken van.


Ontdek de verschillende recepten die we voor jou hebben uitgekozen:


Het recept van de maand:


Pâté gaumais


Deze specialiteit komt uit Virton waar ze ze elk jaar op 26 jaar het voorwerp uitmaakt van een wedstrijd: de Roi du Pâté Gaumais.

 

 

 

 

De andere recepten:


Double binchoises


Feuilletés d’escargots de la Molignée aux herbes


Pagnons du Borinage


Tarte au riz


Filet de porc al’berdouille


Boulet sauce lapin ou à la liégeoise


Matoufet


Grenadin de veau Sambre et Meuse


Tarte al d'jote


Faisan à la Brabançonne


Boukettes


Luikse wafel