U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

RAVeL met de fiets | Autonoom Netwerk van Trage Wegen in Wallonië

De RAVeL omvat meer dan 1300 km oude spoorlijnen en jaagpaden in Wallonië die aangelegd zijn als pad voor fietsers, wandelaars, ruiters, skaters en personen met beperkte mobiliteit.© WBT - Bruno d'AlimonteWist je dat de RAVeL niet minder dan 45 routes bevat? Bovendien zijn deze groene wegen steeds meer onderling verbonden zodat fietsers en wielertoeristen via 9 gewestelijke fietsroutes en 4 internationale fietsroutes het hele Waalse grondgebied kunnen ontdekken.


Ver weg van het autoverkeer garandeert dit netwerk veilige, comfortabele en vlakke omstandigheden om Wallonië, zijn grote steden, landelijke gebieden en beschermde natuurgebieden te ontdekken.
 

Ontdek het RAVeL-netwerk in heel Wallonië

Fiets over voormalige spoorlijnen, langs onze velden, bossen of natuurparken, langs onze rivieren of kastelen en door onze mooiste dorpen en steden.

Meer informatie over de RAVeL en de Fietsroutes

05/2017 > Beau Vélo de Ravel - Seizoen 2016 (WALLONIE-BRUXELLES)

<strong>05/2017 ></strong> Beau Vélo de Ravel - Seizoen 2016
© Edith Frébutte

De RAVeL of Réseau Autonome de Voies Lentes laat u Wallonië en Brussel op een andere manier ontdekken. De hele zomer 2016....

Lees meerDe RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië (BASTOGNE)

De RAVeL van de herinnering | Fietstochten in Wallonië
© V.Delmée

Een aanrader: een RAVeL die naar het Groothertogdom Luxemburg leidt en passeert langs het Memoriaal van Mardasson en het uitzonderlijke Bastogne War Museum. ...

Lees meerFietsen op de RAVeL langs de Ourthe en de Aisne – ‘Groene Halte' | Fietstochten in Wallonië (HOTTON)

Fietsen op de RAVeL langs de Ourthe en de Aisne – ‘Groene Halte' | Fietstochten in Wallonië
© Mottet MT Ourthet et Aisne

Hoe mooi is de Ourthe wanneer ze door de grote vlakte kronkelt in de omgeving van Melreux...

Lees meerUnieke videoreeks | Les Chemins du RAVeL

Ontdek een reeks van 13 video's gemaakt in samenwerking met de vereniging Les Chemins du rail, Notélé en alle regionale TV-zenders uit Wallonië en Brussel.

 

Chemins du Rail

De ‘Chemins du Rail’ is een vereniging, opgericht in 1996, die ijvert voor het behoud en de heraanleg als ‘groene weg' van oude spoorlijnen.  "Chemins du Rail" biedt ook een hele reeks ontdekkingsparcours die beschikbaar zijn op de website.