U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

RAVeL, autonome paden voor langzaam verkeer


De RAVeL, Réseau Autonome de Voies Lentes, is een autonoom netwerk van wandel- en fietspaden, gemotoriseerd verkeer is er niet toegestaan.


De RAVeL-paden vormen een van de opties voor een ontspannend en zorgeloos ritje. Het werd aangelegd om "trage" weggebruikers de mogelijkheid te bieden zich te verplaatsen zonder geconfronteerd te worden met motorvoertuigen.


Het netwerk heeft eigen trajecten ontwikkeld en gebruikt daarvoor jaagpaden langs rivieren, beddingen van voormalige spoorlijnen (La Ligne 38), kleine verbindingswegen enz. Ook in de echte Ardennen vind je enkele van die routes. Een alternatief is zelf op speurtocht gaan en een geschikte bestemming zoeken, bijvoorbeeld in de buurt van een rivier. Die kronkelt per definitie door een vallei en niet zelden wordt die rivier geflankeerd door een "hellingloos" wandel- of fietspad.


De RAVeL-routes zijn bedoeld als gezellige plaatsen voor de verschillende gebruikers. Dit netwerk gebruikt jaagpaden en spoorwegen die niet langer in gebruik zijn. Indien nodig worden verbindingswegen gecreëerd om een maas te vormen tussen de verschillende delen van een zelfde stuk.


Het doel is om op termijn in het merendeel van Wallonië routes aan te bieden die de structuur van het netwerk verbinden met andere routes. Op www.ravel.wallonie.be vind je de volledige RAVeL-kaarten. De website is enkel beschikbaar in het Frans.

 

Ontdek onze RAVeL-brochures


Fietstochten : Werelderfgoed van UNESCO

 

De RAVeL-routes in Wallonië

Wallonië

Luxemburg :