U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Puur genieten met de fiets

 

Sommige mensen denken dat fietsen in de Ardennen is weggelegd voor getrainde sporters. Niets is minder waar. Ook toeristische uitstapjes met het hele gezin zijn perfect mogelijk. Neem maar een kijkje bij de lokale Diensten voor toerisme en VVV-kantoren. In de aanbieding zitten steevast korte ritjes als "aperitief", tochten van een paar uur langs bewegwijzerde routes en zelfs meerdaagse fietsarrangementen. Soms is een lichte helling niet te vermijden, maar dat is daarom nog geen kuitenbijter. Overigens, maakt een korte inspanning geen deel uit van het fietsplezier? Een heuvel oprijden heeft verder ook een leuke kant. Wanneer u op de top komt, ontrolt zich meestal een fraai panorama van de omliggende streek en dan is er nog het ritje bergaf...
 

RAVeL

 

De RAVeL-paden vormen een van de opties voor een ontspannend en zorgeloos ritje.   is een Autonoom Netwerk van Wandel- en Fietspaden. Het werd aangelegd om "trage" weggebruikers de mogelijkheid te bieden zich te verplaatsen zonder geconfronteerd te worden met motorvoertuigen. Het netwerk heeft eigen trajecten ontwikkeld en gebruikt daarvoor jaagpaden langs rivieren, beddingen van voormalige spoorlijnen (LA LIGNE 38 (HERVE)), kleine verbindingswegen enz. Ook in de echte Ardennen vindt u enkele van die routes. Een alternatief is zelf op speurtocht gaan en een geschikte bestemming zoeken, bijvoorbeeld in de buurt van een rivier. Die kronkelt per definitie door een vallei en niet zelden wordt die rivier geflankeerd door een "hellingloos" wandel- of fietspad.

 

Niet bang van het zwaardere werk?


Onderneemt u liever een pittige of zelfs avontuurlijke tocht - heuveltje op, heuveltje af - dan komt u uit­er­aard ook ruimschoots aan uw trekken. Voor geroutineerde pedaal­ridders zijn de echte Ardennen zelfs een gedroomde bestemming. Honderden circuits kronkelen door prachtige landschappen en men kan zich nauwelijks een fraaier decor voorstellen. Hetzelfde geldt voor liefhebbers van de mountainbike. Zij kunnen naar hartenlust "hossen in de bossen". De groene long van België telt talloze mooie routes en aan hobbelige kronkelpaden en technische parcours is er zeker geen tekort.