U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Omgeving Charleroi

 

Er zijn veel interessante en aparte bezienswaardigheden in de omgeving van Charleroi. In Mont-sur-Marchienne bijvoorbeeld kan je in het voormalige neogotische karmelietenklooster uit eind 19de eeuw het Museum voor Fotografie in Charleroi bezoeken. Het werd onlangs gerenoveerd en vertelt de geschiedenis van de fotografie van het prille begin tot nu.

 

De in 657 gestichte Cisterciënzerabdij van Aulne en Gozée verdient ook een bezoek (Cisterciënzerabdij van Aulne ). De ruïnes laten niets aan de verbeelding over.

 

In een geestrijke bui? Trek dan naar de Brouwerij Val de Sambre of geniet van een heerlijke brandewijn in de Distilleerderij van Biercée.

 

Het Le Bois du Cazier: mijn-, glas- en industriemuseum in Marcinelle, ten zuiden van Charleroi neemt je dan weer mee op een fascinerende tocht naar het verleden. Hier vonden in 1956 immers 256 kompels de dood bij een vreselijke mijnramp.

Hier is het Industriemuseum van het Bois du Cazier gevestigd. Er is ondermeer een speciale ruimte gewijd aan die 8ste augustus 1956 waar aan de hand van video's, foto's en getuigenissen de ramp tot leven komt.