U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Namen, hoofdstad van Wallonië


Namen is de hoofdstad van het Waalse Gewest. Op 60 km van Brussel verleidt de stad u met zijn gastvrijheid, gastronomie en ongelooflijke folklore.


© OPT / J.L. Flémal / © OPT / J.L. Fléma / © Musée provincial Félicien Rops - Namur

 

 

Kuier door het historische hart van de stad. U ziet er prachtig gerenoveerde historische gebouwen. Bij de samenvloeiing van de Samber en de Maas weeft zich een web van steegjes aan de voet van de Citadel van Namen: nieuw Bezoekerscentrum Terra Nova.  Ze torent boven de stad uit en biedt u mooie uitkijkpunten over de stad en de Maas en de Samber


De toeristische pendelbus La Citad'In brengt u van het stadscentrum naar de citadel. Vanaf de citadel kan u ook met het Toeristisch treintje van de citadel van Namen een leuke tocht door stad maken.


Ontdek tijdens uw wandeling door de stad interessante musea waaronder het Félicien Ropsmuseum, houd even halte aan een terrasje of ga gezellig shoppen.

 

Geen tijd voor verveling


Een hulpmiddel bij uw verkenning van de stad is de Vill'En Poche, een handige gids in zakformaat. Aan de hand van vijf routes ontdekt u de stad en haar geschiedenis.


Wilt u echt genieten van de kleurrijke landschappen, ga dan aan boord van een rondvaartboot. U waant zich op cruise.


Heel het jaar door worden ook tal van evenementen georganiseerd: u vindt ze in onze culturele agenda.


Voor een verblijf in Namen hebt u een ruime keuze in accommodatie en om de innerlijke mens te versterken, vindt u in Namen ook tal van eetadresjes.

 

Namen bezoeken met een Blue-BikeBlue-bike verhuurt gewone of elektrische fietsen in 39 Belgische treinstations. Maak gebruik van hun dienstverlening en ontdek de stad en haar bezienswaardigheden op uw eigen tempo en op een duurzame manier.


Meer info en reservaties via de website www.blue-bike.be

 

 


Wil je meer info?


De toeristische dienst van Namen helpt u graag verder.
Het kantoor vindt u op de Square Léopold vlakbij het station en is dagelijks open.

Tel: 081/24.64.49 - Tel groepen: 081/24.64.44

info@namurtourisme.be - www.namurtourisme.be