U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
De navigatielinks overslaan
Bouwkundig erfgoed
© OPT / J.P. Rémy
Musea
© OPT / J.P. Rémy
In de omgeving
© LAURA RANDOLFI
Agenda
© OPT / J. Jeanmart
Logeren
© OPT / J.P. Rémy
Gastronomie
© LAURA RANDOLFI

Musea in Luik

 


De Vurige Stede Luik telt tal van interessante musea. De Het Museum Grand Curtius van Luik, museumcomplex van de Vurige Stede moet je zeker gezien hebben. Je kunt er een buitengewone collectie werken bewonderen die je een beeld geven van de artistieke en culturele rijkdom van de hele regio.

 

Het Museum van het Waalse Leven in Luik, museumgroep over Wallonië toont in zijn gerenoveerde zalen voorwerpen en documenten die de geschiedenis en het leven van Wallonië en zijn mensen illustreert. Het Museum voor Schone Kunsten van Luik, BAL brengt een reconstructie van de artistieke productie in de streek vanaf de Renaissance tot vandaag met bekende schilderijen van onder andere Delvaux en Magritte.

 

Het Ansembourg Museum van Luik, archeologie en decoratieve kunsten) is gewijd aan de decoratieve kunsten uit de 18de eeuw terwijl het Museum van La Boverie | Schone Kunsten en Tentoonstelling in het Boverie-park teruggaat tot het 1905, het jaar van de Wereldtentoonstelling in Luik. Het museum heeft meer dan 700 werken van impressionistische tot de hedendaagse kunstenaars zoals Alechinsky.

 

Een ander museum dat ook zeker het bezoeken waard is, is het Museum Tchantches van Luik, gewijd aan de beroemde marionet uit de 19de eeuw, symbool van de scherpzinnige geest van Luik. Je kunt er ook voorstellingen bijwonen over Karel de Grote en het Roelandslied.

 

Vergeet ook niet de Serres en Arboretum van de Botanische Tuin met Victoriaanse stijl en het park met meer dan 170 boomsoorten en 5000 verschillende plantensoorten. Liefhebbers van wetenschappen en techniek kunnen naar de musea voor wetenschap en zoölogie, naar het Aquarium-museum van Luik (LIEGE) of naar de L'Embarcadère du Savoir - Centrum voor Wetenschap, Techniek en Industrie.

 

Toneelliefhebbers ten slotte hebben de keuze tussen de Koninklijke Schouwburg van Luik en Koninklijke Opera van Wallonië en Het Forum.

 

Het theater werd gebouwd in 1818 en biedt plaats aan 1600 personen. Architect Duckers inspireerde zich op het Odeontheater te Parijs. Het Forum dat in 1922 werd gebouwd is dan weer een mooi voorbeeld van Art Nouveau en brengt ballet, jazz en klassieke en moderne concerten.