U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

MSW - Musées et Société en Wallonie


 

Musées et Société en Wallonie

Musées et Société en Wallonie werd gesticht in 1998 en heeft tot doel de museale instellingen gelegen in het Waalse Gewest te promoten, meerbepaald door het opzetten van een overlegnetwerk van hun activiteiten. De vereniging wil bijdragen tot de waardering van de cultuur en zijn introductie in het sociaal en economische leven, en meerbepaald in het toerisme. Ze neemt deel aan de bescherming en het onderstrepen van het publiek erfgoed in een context van een globaal beheer van het erfgoed in de Franstalige Gemeenschap en in het Waalse Gewest.

Musées et Société en Wallonie streeft ernaar om uitwisselingen te promoten met andere professionele verenigingen die haar kunnen helpen met hun ervaring en know-how. In ruil bezorgt ze haar partners de rijke diversiteit van de museale instellingen van de Franstalige Gemeenschap in Wallonië en hun collecties. In 2000 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Société des Musées Québécois (SMQ) en deze werd reeds gevolgd door andere samenwerkingen met Franstalige institutionele partners in het buitenland: Het Office de Coopération et d’Information Muséographiques (OCIM), de Direction des Musées de France (DMF), de Association des Musées suisses (AMS).


Door haar wens om de musea en de museale instellingen als volwaardige spelers op te tekenen in de toeristische sector, sluit Musées et Société en Wallonie aan bij de gedachte van de vzw Attractions et Tourisme, meerbepaald op vlak van tewerkstelling in de sector.

MSW Musées et Société en Wallonie

 

MSW - Musées et Société en Wallonie stelt ook het volgende voor...

ArchéoPass

De ARCHÉOPASS (WALLONIE)

Zin om de wereld van de archeologie te verkennen, van de prehistorie en de Gallo-Romeinse tijd tot de middeleeuwen?
Wacht niet langer en ontdek vanaf nu alle praktische informatie om uw bezoek voor te bereiden via ArchéoPass brochure!