U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De navigatielinks overslaan
Bouwkundig erfgoed
© OPT / J.P. Rémy
Musea
© OPT / J.P. Rémy
In de omgeving
© LAURA RANDOLFI
Agenda
© OPT / J. Jeanmart
Logeren
© OPT / J.P. Rémy
Gastronomie
© LAURA RANDOLFI

Luik, de Vurige Stede, een stad die nooit slaapt


Op één uur van Brussel, anderhalf uur van Gent en Antwerpen is Luik een toeristische bestemming met ontelbare schatten en bezienswaardigheden.


© OPT / J.L. Flémal / © OPT / J. Jeanmart / © OPT / J. Jeanmart

 

 

Het historische erfgoed werd met succes gerenoveerd en kan gerust de vergelijking aan met hypereigentijdse constructies zoals het nieuwe Station van Luik-Guillemins, van de hand van de beroemde architect Santiago Calatrava.
 

Levenskunst in Luik


Het hele jaar door zijn er tal van folkloristische activiteiten zoals de feesten van 15 augustus, vooral in de wijk rond de "Bovenmaas". Het was een van de favoriete wijken van Georges Simenon, zelf een Luikenaar. Volg zijn voetsporen door de stad.


Luier op zondag langs de Maas en geniet van de La Batte markt. Trek 's avonds naar een bar of een typisch cafeetje en verbroeder met de gezellige Luikenaars.


Er zijn talloze manieren (te voet, per fiets, per boot, per trein) om op verkenning te gaan in de stad.


Boottochten op de Maas
Luik en haar musea ontdekken met de City Pass voor 48


Luik bezoeken met een Blue-BikeBlue-bike verhuurt gewone of elektrische fietsen in 39 Belgische treinstations. Maak gebruik van hun dienstverlening en ontdek de stad en haar bezienswaardigheden op uw eigen tempo en op een duurzame manier.


Meer info en reservaties via de website www.blue-bike.be