U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

La Roche-en-Ardenne

 

Op zeventig kilometer van Luik ligt het kleine stadje La Roche-en-Ardenne. Het heeft een middeleeuwse oorsprong en kijkt uit over een meander van de Ourthe.

In het stadje vallen vooral de ruïnes op van het beroemde Feodaal kasteel van La Roche-en-Ardenne dat de verblijfplaats was van de graven van La Roche. Het kasteel werd grotendeels heropgebouwd na de bombardementen in 1944.

 

De oude tradities worden nog elk jaar herdacht met de viering van het Middeleeuws weekend in het kasteel van La Roche. Er is ook een tentoonstelling van voorwerpen die recent werden gevonden tijdens opgravingen.

 

Liefhebbers van recente geschiedenis kunnen naar het Museum van de Slag om de Ardennen.

 

La Roche-en-Ardenne is ook beroemd omwille van de porseleinfabriek Societé des Grès de La Roche. Je kunt het pottenbakkersmuseum bezoeken en het museum van de Ardense ham (Grès de La Roche, de Ardennen doorheen de tijd).

 

Tot slot is het Wildpark van La Roche, een dierenpark in de Ardennen van Deister het vermelden waard. Je kunt er een veertigtal plaatselijke diersoorten bewonderen waaronder reeën, damherten, everzwijnen, wolven en lynxen.

Een restaurant zoeken


Naam


Er werd geen enkel restaurant gevonden op het grondgebied Pays d'Houffalize - La Roche-en-Ardenne dit criterium wissen