U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Kunstliefhebbers

Brussel, artistieke stad


© OPT / Ricardo de la Riva / © OPT / J.P. Remy / © OPT / Ricardo de la Riva

Met zijn architecturaal erfgoed, zijn talrijke musea en curiositeiten zoals zijn marionettentheater heeft Brussel alles om kunstliefhebbers te verleiden. Ze zullen niet enkel hun passie voluit kunnen beleven maar daarnaast ook genieten van de lekkere lokale keuken.

Zaterdag, dag 1

EEN EERSTE VOORMIDDAG IN DE MUSEA

Flamboyant, zowel van binnen als van buiten… Zo zou men de Brusselse musea kunnen omschrijven! Want de architectuur van de gebouwen wedijvert met de rijkdom van de verzamelingen en tentoonstellingen. En uw eerste voormiddag in Brussel zal u daarvan overtuigen.

> BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten van Brussel, met de signatuur van Horta !
Laat ons de dag beginnen met een topper! Het Paleis voor Schone Kunsten is mee met de tijdsgeest en doopte zichzelf om in BOZAR. Het reusachtige gebouw is een van de meesterwerken van Victor Horta en zijn art deco. Het werd recent gerestaureerd en naast de vele zalen zijn er nu ook multimediaruimtes. En de indrukwekkende Henry Le Bœuf-zaal is een ideaal decor voor de honderden concerten met kamermuziek en symfonische orkesten die men er elk jaar kan beluisteren. U wilt het programma zien? Klik op BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten van Brussel!

> De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
Op enkele meters van het BOZAR vindt u de Oldmasters Museum, Oude Kunst, Museum voor Schone Kunsten van België en de Fin-de-Siècle-museum, Koninklijke musea voor Schone Kunsten. Rubens, Van Dyck of Magritte… De schilderijen en beelden die er tentoon staan, laten u reizen van de 16e eeuw tot vandaag. Krijgt u honger van de reis, dan hoeft u het museum niet te verlaten. In het Museum Café kunt u terecht voor een lichte en snelle hap. Wenst u kennis te maken met de keuken van een van de beste Belgische chefs? Kies dan eerder voor de Museum Brasserie!

REIS DOOR HET VERLEDEN

> Grote Zavel, afspraak met antiekhandelaars
Een bezoek aan de E IS EIGENLIJK EEN MUST. HIJ WORDT ELKE ZATERDAG TOT 18 U GEHOUDEN OP DE GROTE ZAVEL. U KUNT ER PORSELEIN, restaurants en luxueuze boetieks… Dit prachtige plein blijft zijn oorsprong trouw!

> Marionetten en nostalgie
Terwijl u op de Grote Zavel rondwandelt, hebt u misschien een snuifje nostalgie opgemerkt. Wilt u nog meer, ga dan onmiddellijk naar het Koninklijke Toone VII-theater. Deze tempel van de Brusselse cultuur bevindt zich op een steenworp van de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid. Op het programma staat marionettentheater met populair toneel en een immer enthousiast publiek. Wanneer zijn er opvoeringen? Elke zaterdag tot 16 u, maar online reserveren is aan te raden. Overigens is deze plaats ook gewoon een bezoekje waard, al was het maar voor het decor van de bar.

> Bloom, Smoods en diner
Voor het diner trekken we naar Hotel Bloom! kunst en design in Brussel. Daar vinden we restaurant Smoods. Het menu toont een hedendaagse Europese keuken. U eet in een van de 7 verschillende, smaakvol ingerichte decors. Er is ook een centrale bar en ‘live’ muziek.

Zondag, dag 2

> Op zoek naar art nouveau
Eerste etappe op deze zondagmorgen: de ‘art nouveau’ rondleiding georganiseerd door Voir et Dire Bruxelles ! Op het programma: een diepgaand bezoek aan de emblematische gebouwen van deze kunstrichting… en met het zoeklicht op de geniale Victor Horta, de architect die mee aan de basis lag van de beweging. U wenst er alleen op uit te trekken? Dat kan perfect met de WANDELKAARTEN "BRUSSEL WERVELEN IN ART NOUVEAU". Kijk ook de openingstijden van de verschillende bezienswaardigheden na.

> Zoeklicht op Magritte
Laat u net voor de lunch uitnodigen door René Magritte. Het René Magritte Museum is gevestigd in het huis waar de grootste surrealist van België woonde en werkte van 1930 tot 1954. In de woning treft u nog steeds het originele meubilair aan, het tuinatelier en tal van persoonlijke voorwerpen en documenten. Geïnteresseerd? Dan moet u beslist naar het Magrittemuseum dat in 2009 in Brussel werd geopend.

> Kunst aan tafel
In Brussel behoort de Gastronomie tot de kunsten. Voor de lunch geven we u afspraak in het beroemde restaurant Chez Vincent. De uitstekende lokale specialiteiten en de inrichting uit het begin van de 20e eeuw zullen zeker in de smaak vallen bij puristen. En om in dezelfde stijl verder te gaan: er wachten u twee van de meest emblematische cafés van de stad. De Falstaff en de Cirio liggen aan weerszijden van het Beursgebouw. Met hun inrichting die zweeft tussen art nouveau en classicisme behoren ze tot de must van Brusse!

Logies

Hotel Husa President Park Hotel, gelegen bij het Noordstation en Hotel Bloom! kunst en design in Brussel passen uitstekend bij het thema van uw weekend!


HUSA PRESIDENT PARK
© HUSA President Park 2008

Husa President Park Hotel

De elegante en ruime kamers, de weelderige gevel in Franse steen, de grote salons, de gymnastiekzaal met uitzicht op de stad en vooral de prachtige tuin en de technologische uitrusting zullen u beslist kunnen verleiden. Het hotel werd in 2008 gerenoveerd. 
HOTEL BLOOM
© Hotel BLOOM!

Hotel Bloom! kunst en design in Brussel

Dit hotel met 306 kamers werd volledig gerenoveerd in 2006. Het is een van die hedendaagse hotels die meerwaarde geven aan de stad: modern en jong, gekoppeld aan elegantie en comfort!