U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De navigatielinks overslaan
Bier
© WBT - Emmanuel Mathez
Chocolade
© WBT - Emmanuel Mathez
Frieten
© WBT - Philippe Lermusiaux
Wafels
© WBT - Philippe Lermusiaux
Kazen
© WBT - Emmanuel Mathez
Fijne vleeswaren
© WBT - Philippe Lermusiaux
Water
© WBT - Philippe Lermusiaux
Lekkernijen
© WBT - Philippe Lermusiaux
Sterkedranken
© WBT - Jean-Paul Remy
Taarten
© WBT - Philippe Lermusiaux

Kazen van bij ons


Wallonië heeft een belangrijke kaastraditie. De Waalse kazen zijn talrijk, gevarieerd en doen watertanden.


© WBT - Philippe Lermusiaux


Fleur des Fagnes, Bleu des Moines, Trou d’Sottai, Cassete de Beaumont, Boulette de Nivelles, Waterloo… De lijst met Waalse kazen is lang!


Zachte kaas, harde kaas, schimmelkaas, geitenkaas, kruidenkaas, ... keuze te over en ze zijn allemaal een streling voor de smaakpapillen!
 

Hervekaas


De Hervekaas is een blok vol karakter en de sterke kaas van Wallonië.


De kaas was al gekend sinds de 12de eeuw, maar kreeg echt succes met Keizer Karel.


Hervekaas wordt vaak geserveerd met Luikse siroop. Deze lekkere gekaramelliseerde stroop wordt gemaakt van appelen en peren, afkomstig uit de enorme boomgaarden van Haspengouw.


Breng een bezoekje aan de groene vlaktes van het Herveplateau en proef deze heerlijke kaas of maak er een lekker gerechtje klaar.


Wat drink je bij een goede kaas?


Heel wat abdijkazen vragen het gezelschap van een bier met hoge fermentatie.


Bepaalde kazen zijn onlosmakelijk verbonden met rode wijn... Maar hier in Wallonië, gaan een karakterbier hand in hand met kaas.