U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Kastelein, S. Bonifatius & Flagey

 

Op een steenworp van het stadscentrum wordt u verrast door de aangename rust en bijna landelijke charme van de Kasteleinswijk. Het is niet verwonderlijk dat de Brusselse ontwerpers oog hebben voor deze elegante oase. Ze zijn daar trouwens in voorafgegaan door de meesters van de art nouveau, zoals Horta en Hankar, die hier hun sporen hebben nagelaten.

 

De straatjes van Sint-Bonifatius, een art nouveau wijk waar architect Ernest Blérot zijn stempel naliet, zijn zowel overdag als ‘ s avonds vol leven. Na een lange periode van anonimiteit maakt de wijk sinds een tiental jaar deel uit van het trendy landschap van de hoofdstad.

 

Op het Flageyplein met zijn vijvers en zijn art nouveau herenhuizen worden we ondergedompeld in cultuur. Hier bevinden we ons op de mythische plaats waar voor het eerst Belgische radio en televisie werd gemaakt. De opnamestudio’s behoorden in die tijd tot de beste van de wereld en vooral de akoestiek was (en is) hemels. De klankfabriek in modernistische stijl is vandaag een culturele ontmoetingsplaats waar onder meer topconcerten worden gehouden.

 

Voor romantici en liefhebbers van architectuur is de heerlijke wandeling langs de Park van de Vijvers van Elsene een verplicht parcours, vooral op zondagmorgen wanneer er markt is.

 

Bezienswaardigheden: het Museum voor Schone Kunsten van Elsene, de Stichting voor Architectuur, het Museum voor Architectuur - De Loge, Flagey het Camille Lemonnier Museum, de Art nouveauhuizen van Ernest Blerot, de Sint-Bonifaaskerk, restaurants, cafés en tal van plekjes om te gaan shoppen.