U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Jongeren

Cultuur, uitgaan en gastronomie

Brussel en jongeren, het lijkt wel of ze voor elkaar geschapen zijn. Onder meer omdat een groot deel van de buitenlanders die er leven jonge mensen zijn die voor Europa werken. En dat internationale dynamisme ziet men ook in de Brusselse straten en de nachten!

Zaterdag, dag 1

STRIPS EN BIER A GOGO!

In de voetsporen van Kuifje...
© Hergé/Fondation Moulinsart 2005

 

Brussel en stripverhalen () horen bij elkaar zoals twee vingers van een hand. En dat merkt men meteen, vooral nu het jaar 2009 in Brussel werd uitgeroepen tot het Jaar van het Stripverhaal!

> Het Parcours van het Stripverhaal
Brussel ontdekken via tekeningen en tekstballonnetjes… het is mogelijk. Voor uw eerste stappen in de Belgische hoofdstad wandelt u langs het Parcours van het Stripverhaal met behulp van de gids ‘Brussel, mijn gids en plattegrond’. Straten, pleinen, bars... u ontdekt er muurschilderingen en beelden van de iconen van het stripverhaal, terwijl u tegelijk kennismaakt met de charmes van het historische centrum. Ondertussen ervaart u de rebelse geest, de jovialiteit en de originaliteit van de Brusselaar, die gesymboliseerd wordt door de glimlach van Kuifje ()!


> Het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal

België, Vaderland van de 9de Kunst
© OPT / Ricardo de la Riva


U wilt meer te weten komen over Kuifje, de Smurfen en de overige helden van de stripwereld? Uw nieuwsgierigheid wordt bevredigd in het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal. Het gebouw uit 1906 waarin het museum onderdak vond, is een van de parels van de Brusselse art nouveau () … Het is een realisatie van Victor Horta, de beroemde architect die aan de grondslag lag van deze boeiende stroming.

 

> Delirium en bier

Suggesties voor Bierwandelingen
© OPT / Alex Kouprianoff


In Brussel is het bier even populair als het stripverhaal (). En het Delirium Café is de ideale plaats om u daarvan te overtuigen. De diversiteit en de kwaliteit van de bieren die u er kunt drinken, zal u zeker verrassen en brengt u meteen in de juiste stemming…

 

 

 

> Een voorsmaakje van reizen

Van het bezoek aan de historische Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid hebt u misschien honger gekregen. Wat doen we er aan? Misschien een lunch in de Cercle des Voyageurs, dat zich een ‘Travel Arts Café’ noemt. U eet er heerlijke gerechten aan betaalbare prijzen en men organiseert er regelmatig culturele evenementen die gewijd zijn aan reizen.

BRUSSEL PER FIETS

Ciclocity zorgt ervoor dat u om de 300 meter en fiets kunt nemen of achterlaten… De ideale oplossing om de Europese wijk per fiets te verkennen, op 25 minuten en voor amper enkele euro’s! De glazen structuren van het Europees Parlement in Brussel, de Europese Commissie en de Raad van Europa bevinden zich op amper 1,5 km van het historische centrum. En het architecturale contrast typeert Brussel perfect. Het Leopoldpark herinnert er aan dat Brussel ook tal van groene ruimtes telt: meer dan 27,7 m² per inwoner! Profiteer er ook van om even door te fietsen tot aan het Jourdanplein. De frieten van het Maison Antoine staan bekend als de beste van Brussel!

EN NU GAAN WE FEESTEN!

Voor het diner gaat u naar restaurant Sterkerlapatte, waar u geniet van de meest typische Brusselse gerechten. Nu bent u klaar om het bruisende Brusselse nachtleven te trotseren. Maak uw keuze uit de gids !

Zondag, dag 2

> De Marollen en de Oude Markt
Is uw nachtelijke uitstap meegevallen? Profiteer van de ochtend om de Marollen te ontdekken. Deze volkswijk behield zijn typisch Brusselse ziel. En in de straten hoort u nog het echte Brusselse dialect, dat helaas aan het uitsterven is. Op het Vossenplein, Marollenwijk, kunt u rondneuzen op de volkse en authentieke vlooienmarkt, waar men zowat alles vindt. Meubelen, kleren, vaatwerk, telefoons, platen, nepjuwelen en boeken uit een vergeten tijd wekken nostalgie op.
En voor wie een zware nacht achter de rug heeft: rechtstreeks afspraak in het designrestaurant Bla@Bla&Gallery. In deze voormalige biscuitfabriek kunt u lunchen van 11 tot 15.30 u.

> Expositie en trendy terras!
Laatste etappe van uw weekend in Brussel: de Sint-Gorikshallen ! Deze oude overdekte markt in het centrum organiseert boeiende tentoonstellingen over Brussel. En er recht tegenover kunt u iets drinken of eten in Le Roi des Belges, op een van drukst bezochte terrassen van de hoofdstad. De inrichting van het café vertoont een originele mengeling van retro en modern!

LOGIES

Voor uw overnachting bevelen wij twee hotels aan die gemakkelijk bereikbaar zijn. Hotel Ibis ligt vlak naast het Centraal Station, voor Hotel Saint-Nicolas, moet u vijf minuutjes te voet toevoegen.

IBIS BRUSSELS OFF GRAND PLACE
© Accorhotels

IBIS BRUSSELS OFF GRAND PLACE

Dit goedkoop en comfortabel hotel bevindt zich in het centrum van Brussel en is perfect voor jonge mensen. Bovendien is er een 24 uur-roomservice en een restaurant voor het ontbijt dat opengaat om 4 uur ‘s ochtends. Ideaal voor late nachtuilen en mensen die vroeg willen opstaan.


HÔTEL SAINT NICOLAS
© Hôtel Saint Nicolas
Hotel Saint Nicolas

Op enkele meters van de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid (BRUXELLES), ligt Hotel Saint-Nicolas. Het beschikt over 60 gerenoveerde en ruime kamers met badkamer, tv en telefoon.