U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

In de Voetsporen van Kuifje...

Kuifje
© Hergé/Fondation Moulinsart 2005

 

Georges Remi, beter bekend als HERGE, wordt op 22 mei 1907 geboren in Etterbeek, een Brusselse gemeente. Hij groeit uit tot de talentvolle maker van Kuifje en Bobby maar wordt ook beschouwd als vader van de Europese strips en uitvinder van de klare lijn.

 

We mogen ook niet vergeten dat Hergé (1907-1983) naast de bekende reporter en zijn trouwe vriend Bobby in 1929, ook nog de deugnieten Quick en Flupke tot leven heeft geroepen in 1930.

 

Daarenboven werd zijn werk vertaald in een zestigtal talen en zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

 

Met de jaren is een ware mythe ontstaan rond deze papieren helden. De zin voor avontuur van de kleine reporter reikt van China tot Canada, en is bestemd voor lezers tussen 7 en 77 jaar volgens de opgelegde formule..

 

Maar Hergé en Kuifje mogen dan wel bekend zijn tot in de uithoeken van de wereld, Brussel en België zijn ongetwijfeld belangrijke plaatsen in het leven en het werk van deze meester van de Negende Kunst.

Kapitein Haddock
© Hergé/Fondation Moulinsart 2005

 

Vergezeld van de onfeilbare speurneus Bobby en de doeltreffende samenwerking tussen de twee vermaarde detectives Jansen en Janssen die als de twee bekendste speurders de geschiedenis van de striptekenkunst ingingen, ontdekken we de stad Brussel in de strips ‘De scepter van Ottokar’, of in ‘De 7 kristallen bollen’, het geboortehuis van Hergé, de Oude Markt in ‘Het geheim van de eenhoorn’...
 

Professor Zonnebloem
© Hergé/Fondation Moulinsart 2005

Laten we ook even stilstaan bij de prachtige Koningsgalerij waar Hergé voor het eerst een andere befaamde ster uit de stripwereld leert kennen: Edgar-P. Jacobs, maker van Blake en Mortimer. Verder hebben we ook het Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum waar het werk van Hergé wordt voorgesteld.
 

Half dromend bevinden we ons tussen de sporen van de tekenaar en laten we ons nog eens betoveren door de magie van Kuifje en Bobby!

 

Ontdek de Muurschildering Kuifje en Standbeeld van Kuifje en Bobbie.

 

Voor alle nodige informatie over onze nationale held, bezoek het  Hergémuseum in Louvain-la-Neuve en De Officiële Kuifjesite

 

Stripparcours
© BITC