U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Holebi's

Een Europese hoofdstad voor holebi’s

Zijn legendarische Parade@Pride - Feest van de Belgische Holebi-gemeenschap (Gay Pride), de maandelijkse feesten in La Démence die bekend zijn in heel Europa, voorloper in de holebibeweging… Brussel is ook de hoofdstad van de ‘gays’! Dat wordt vertaald door een perfecte integratie van holebi’s in de bevolking en zelfs door de aanwezigheid van een standbeeld in de gay-wijk van de stad!

Zaterdag, dag 1

SINT-JACOBSWIJK, GESCHIEDENIS EN GAY COMMUNITY

D*TOURS: GESYNCHRONISEERDE LUISTERWANDELINGEN
© D*TOURS sprl

ITINERAIRES SUR LES SENTIERS DE L'HISTOIRE
© OPT / Jean-Paul Remy

DE VERRASSENDE MODEPARCOURS
© OPT / J.P. Remy

Ons vertrekpunt is de historische St-Jacobswijk, in de nabijheid van het holebihart van de stad. De smalle middeleeuwse straatjes zijn ideaal voor een aangename wandeling met een stadsgids. U kunt ze ook op een andere manier verkennen, namelijk met het systeem D*TOURS: gesynchroniseerde luisterwandelingen in hartje Brussel. Uitgerust met een koptelefoon luistert u naar getuigenissen die elke etappe van uw bezoek illustreren. Nog een optie: de rondleidingen die georganiseerd worden door de vereniging ‘Itinéraires’ Itinéraires sur les Sentiers de l'Histoire, rondleidingen en cultuurevent !

• Winkels, terrassen en cafés
U begint uw wandeling op de Kolenmarkt. Excentrieke winkels, cafés en restaurants zijn in trek bij holebi’s. Volgende etappe: Le Plattesteen en zijn terras, een van de cultplaatsen van de Brusselse homosexuelen. Iets verder in de straat geniet de Belgica van hetzelfde statuut. Uw wandeling wordt ook verlevendigt met fresco’s die gewijd zijn aan het stripverhaal (). Ook op de meest onmogelijke plaatsen van de stad! Waar komen ze vandaan ? Zij zijn het resultaat van een actie van Brusselse kunstenaars om opnieuw cachet te geven aan gebouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd werden.

Manneken-Pis BINNEN STRAALBEREIK!

Amper 50 centimeter brons maar bekend in de hele wereld! Volgens de legende bluste Manneken-Pis in de 14e eeuw de lont van een bom die de stad zou vernield hebben. Zo ontstond een mythe… In het Museum van de Stad Brussel - Broodhuis bewaart men liefst 760 gelegenheidskostuums van de kleinste stadsheld van de planeet! We blijven in het historische centrum voor de lunch. Uw bestemming? Taverne-restaurant Mam Mam, met een oriëntaalse keuken en inrichting.

TOPMODE IN DE DANSAERTSTRAAT

Het winnende trio van uw namiddag heet mode, design en Dansaertstraat (LES ETONNANTS PARCOURS DE LA MODE). Juweliers, designers, ontwerpers van confectiekleding, binnenhuisinrichters… het zijn allemaal voorlopers. Een steenworp verder biedt restaurant H20 een diner met de beste typisch Brusselse gerechten in een romantische en warme inrichting.

UW NACHTEN IN BRUSSEL

De nachten in Brussel zijn hemels voor de feestvierders van de gay community. Om te kiezen of aan de rol te gaan, heeft de gids voor u een 4-sterrenprogramma opgesteld met de talrijke discotheken van het centrum. Eerste etappe: Boy’s Boudoir, een gay-referentie in de hoofdstad… en nadien richting Le Fuse! En met een beetje geluk valt uw bezoek samen met een van de maandelijkse avonden van La Démence.

Zondag, dag 2

ZACHTHEID EN PRACHT IN DE OCHTEND

U hebt waarschijnlijk een lange nacht achter de rug. Om u weer op de been te helpen, begint uw programma met een hete opkikker.

• Ochtendsauna
Midden in de gay-wijk is de Macho Sauna een referentie in de homoseksuele gemeenschap. Zijn stoombaden en jacuzzi’s zorgen ervoor dat u zich opnieuw kiplekker voelt!

DE GROTE MARKT ALS AFSCHEIDSTOURNEE

Elke steen van de fabelachtige Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid ademt geschiedenis uit. Zowel aan de kant van het monumentale Stadhuis van Brussel (BRUXELLES) als van het Broodhuis dat onderdak biedt aan het Museum van de Stad Brussel - Broodhuis… Maar dat geldt ook voor alle overige gebouwen die de stadsambachten vertegenwoordigen. Wandel even rond op het levendige marktplein of drink een glaasje op een terras terwijl u dit fantastisch architecturaal geheel bewondert.

Logies

Bed & Brussels
© BED & BRUSSELS

ROYAL WINDSOR HOTEL GRAND PLACE
© Royal Windsor Hotel

Hôtel Café Pacific
© Hôtel Café Pacific

De reserveringscentrale BED & BRUSSELS biedt ‘gay friendly’ gastenkamers aan. Zo vindt u er op 5 minuten te voet van het Zuidstation die een unieke inrichting hebben. Gebruik de code ‘Farinelli’ om te reserveren via info@BnB-Brussels.be

In het stadscentrum voeren het HOTEL CAFÉ PACIFIC (BRUXELLES) en het Hotel Warwick Brussels | 5 sterren op de Grote Markt (BRUXELLES) een ‘gay friendly’ politiek.