U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Groene ruimtes en ecotoerisme in Brussel


Dankzij de vele parken, tuinen en bossen telt Brussel niet minder dan 27 m² groene ruimte per inwoner. Brussel mag dus gerust de meest groene hoofdstad van Europa worden genoemd.

 

In het hart van de stad, op een boogscheut van de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid flaneert u door de tuin van de Kunstberg of ligt u languit te genieten op een hangmatbank in het parkje tegenover de kathedraal. Vlakbij nodigen de grote dreven van het prachtige Warandepark van Brussel uit om te wandelen.


Op het einde van de Regentschapsstraat ligt het charmante plantsoen van de Kleine Zavel. Op het hek eromheen kunt u de  bronzen beeldjes bewonderen die de oude ambachten voorstellen. Via de Wolstraat komt u in het Egmontpark. Wat een rust, en dat vlakbij het levendige Louizaplein. U kunt Brussel te voet doorkruisen en bijna alleen bomen tegenkomen.


Hoe verder van het centrum, hoe groter de groene ruimtes worden: het Jubelpark, natuur en cultuur in hartje Brussel en de musea en het Woluwepark met zijn 71 hectare groen in Engelse landschapsstijl.


Helemaal op het einde van de Louizalaan vormt het Terkamerenbos de overgang van de stad naar de volle natuur. Doe zoals de Brusselaars aan de rand van de vijver in het bos: de overzet nemen naar het Robinsoneiland om er een ijsje met speculaas te eten in het gezellige chalet. De fiets is de ideale manier om de verborgen schatten van deze groene stad te ontdekken.  

 

Surf naar www.ecli.net en kom meer te weten over onze groene ruimtes.

Leefmilieu Brussel stelt ook een interactieve kaart van de groene ruimtes in Brussel voor.


Aarzel niet langer en trek eropuit naar onze groene ruimtes:

De onderstaande adressen naar Excel exporterenEen PDF-brochure downloaden met de volgende fiches (Exporteren beperkt tot de 50 eerste resultaten)Map