U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Gezinnen

Brussel, een stad voor mensen van 0 tot 99 jaar!

Brussel kan groot en klein bekoren… en is dus een gedroomde gezinsbestemming. De troeven van de stad? Zijn diversiteit maar ook de rijkdom van zijn erfgoed en zijn activiteiten. Het is ook nog een stad op mensenmaat wat leuk is voor ouders en kinderen. En om u te overtuigen hoeft u slechts ons voorstel voor een gezinsweekend in Brussel te volgen!

Zaterdag, dag 1

MUSEA EN STRIPS!

Nadat u zich een Brussels Card vanaf € 22, Niet te missen bezienswaardigheden in Brussel, hebt aangeschaft, stapt u voor het Centraal Station op . Op het programma? Een rit langs retro- en stripdecors naar de musea van de stad.

 

> Zoeklicht op natuurwetenschappen

Museum Natuurwetenschappen
© Museum voor Natuurwetenschappen


Zijn uw kinderen fan van dinosaurussen? Dan zullen ze in hun nopjes zijn wanneer ze de grote dinogalerij ontdekken in het Museum voor Natuurwetenschappen van België, Brussel. Maar dat is niet alles: ook de mineralen, maanstenen, walvissen en levende insecten zijn een kijkje waard. In het Dino Café van het museum, dat zich vlakbij het Europees Parlement in Brussel en het Leopoldpark, groene long van de Europese wijk in Brussel bevindt, kunt u ook lekkere kindermenu’s bestellen.

 

 

> Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum
Het pand waarin Kuifje, de Smurfen, Lucky Luke en nog veel meer stripfiguren onderdak vonden, werd ontworpen door architect Victor Horta. Dat pand heet het Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum. Hij was een van de grondleggers van de art nouveau (Art Nouveau en Art Déco) en dit museum is een van zijn meesterwerken! Hier verneemt u alles wat u weten wilt over de papieren helden.

WAFELS EN SHOPPING

Hebben uw kinderen honger gekregen? Laat ze dan kennismaken met de befaamde Belgische wafels! U vindt de beste in het centrum, tussen de Schildknaapstraat en de Grasmarkt.

 

En nu is het tijd voor shopping! Uw kinderen zullen beslist houden van de Kuifje Boetiek waar tal van artikels gewijd zijn aan deze lokale stripvedette. Wat speelgoed betreft moet u beslist een kijkje nemen bij Grasshoper… En om te eindigen met kinderkleding: Kat en Muis is een must in Brussel.

 

CHEZ LÉON, EEN NAAM ALS EEN KLOK

Uw dag moet u beslist afsluiten in een tempel van de Belgische gastronomie (). Dat kan in restaurant Chez Léon waar u de beste Belgische specialiteiten vindt.

 

Zondag, dag 2

DE ATTRACTIES VAN DE ZONDAG

Oceade
© Océade


Uw tweede dag in Brussel is toegespitst op attracties. Op het programma: Park Mini-Europa, de mooiste EU-monumenten in Brussel, Oceade, het waterpretpark voor het hele gezin in Brussel en het Het Atomium: monument en symbool van Brussel… We staan (relatief) vroeg op, genieten van een uitgebreid ontbijt en nemen lijn 6 van de metro naar de Heizel.

 

 

 

 

 

> Europa aan uw voeten
Alle symbolische Europese monumenten bewonderen in één oogopslag… het is mogelijk! U vindt ze allemaal in Park Mini-Europa, de mooiste EU-monumenten in Brussel, met schaalmodellen van de meest bekende Europese monumenten en gebouwen. Tijdens de rondleiding ontdekt u hun historische en culturele achtergrond, samen met een rist smakelijke anekdotes. Een verrijking voor de ogen en de kennis!

 

> Zwembaden en glijbanen in Oceade, het waterpretpark voor het hele gezin in Brussel
Na de lunch in het BRUPARCK! Brussels, het voetgangersdorp, trekken we naar de tropen en dat vinden we in het waterparadijs Oceade, het waterpretpark voor het hele gezin in Brussel! Water met een temperatuur van 29°, van januari tot december, 12 glijbanen met indrukwekkend hoogteverschil, een golfslagbad, sauna’s en jacuzzi’s met de kleuren van de Caraïben… Een feest voor groot en klein!

 

> Het Het Atomium: monument en symbool van Brussel
Na miniatuur Europa en levensgroot waterplezier richten we het vizier op een atoom in XXL-formaat. Het Atomium is 102 meter hoog en bestaat uit 9 metalen bollen die met elkaar verbonden zijn door 20 buizen. Het symboliseert het atoom ‘ijzer’, maar dan 165 miljard keer uitvergroot! Een lunch in het restaurant in de bovenste bol is de ideale manier om uw weekend in Brussel af te sluiten… Op het menu? Een weergaloos uitzicht op de stad waarin u het weekend hebt doorgebracht!

 

Het Atomium werd ontworpen door de Belgische ingenieur André Waterkeyn voor de wereldtentoonstelling ‘Expo 58’. In 2006 werd het volledig gerenoveerd. Het Atomium is een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld en het symboliseert durf, creativiteit en moderniteit. Naast een restaurant vindt men er verschillende expositiezalen en winkels.

 

Logies

Novotel Brussels Off Grand Place
© Novotel Brussels off Grand'PlaceNovotel Brussels Off Grand Place (BRUXELLES)

Hotel Novotel GROTE MARKT is geknipt voor een gezinsweekend. Het bevindt zich op een steenworp van het Centraal Station en de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid (BRUXELLES) en ligt slechts op 20 minuten met de trein van de luchthaven.Novotel Brussels Centre Tour Noire
© AccorhotelsNovotel Brussels Centre Tour Noire (BRUXELLES)


Op amper vijf minuten te voet, in de levendige St-Katelijnewijk, biedt het Novotel Brussels Center Tour Noire dezelfde kwaliteit op het gebied van service. Beide hotels zijn ultramodern. De elegantie, de inrichting en het comfort maken er ideale logeeradressen van voor de reiziger en zijn gezin.