U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Gezien op Vlaanderen vakantieland

 

Een van de stukjes over Wallonië gemist in het reportagemagazine Vlaanderen vakantieland op één? Herbekijk ze hier.

 

De Napoleonroute brengt Peter Pype naar het museum over de Slag bij Ligny, langs de velden van de Slag bij Quatre-Bras tot aan de Leeuw van Waterloo.

 

 

In 2015 is het 200 jaar geleden dat Napoleon werd verslagen in Waterloo. Om dat weer in de aandacht te brengen, is er nu La Route Napoléon of de Napoleonroute in Wallonië.


De autoroute is 94 km lang. Ze start in Hestrud, net over de Belgische grens in Frankrijk en loopt via onder meer Charleroi tot in Waterloo.


De autoroute van Beaumont tot Waterloo neemt je mee langs de bezienswaardigheden op de route zoals Napoleon die twee eeuwen geleden heeft afgelegd. Zo kom je langs de Tour Salamandre in Beaumont waar Napoleon zijn kamp opsloeg of door de straten van Ligny waar hevige gevechten plaatsvonden in de straten. De route leidt je ook langs belangrijke trekpleisters zoals het Fotomuseum in Charleroi of de abdij van Villers-la-Ville.


Langs de Napoleonroute in Wallonië zijn er zo'n 200 panelen geplaatst op de interessante plekjes uit die veldtocht naar Waterloo.


Deel 2: van Fleurus naar Waterloo


In dit tweede deel rijdt Peter van Fleurus tot aan het slagveld in Waterloo. Aan het Château de la Paix in Fleurus waar Napoleon de nacht doorbracht, zet Peter zijn tocht verder. De Route Napoléon brengt hem langs het kleine museum over de Slag bij Ligny, langs de velden waar de Slag bij Quatre-Bras plaatsvond tot aan de trotse leeuw van Waterloo.