U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Geliefden

Het romantische Brussel

U zoekt een romantische stad voor een geslaagd weekend voor verliefden? Welkom in Brussel! Een weergaloos architecturaal erfgoed, gastronomie, volksmarkten… U zult niet ontgoocheld zijn!

Zaterdag, dag 1

Uw ochtend op de Zavel

De romantische en tegelijk statige Zavel is het vertrekpunt voor uw weekend in Brussel. De plaats wordt gevormd door de Grote Zavel en de Kleine Zavel. Deze wijk in de bovenstad is de wieg van de lokale aristocratie. Een duizend jaar oude enclave die u onderdompelt in het verleden.

> Van de Grote Zavel …
De grote open ruimte van de Grote Zavel is ideaal om te flaneren. U wordt beslist gecharmeerd door de oude huizen met hun balkons in smeedijzer met gekleurde bloemen. U proeft ook de unieke sfeer van de cafés en de restaurants… en geniet van prestigieuze antiekzaken, juweliers en de beste chocolademakers van België. U hebt honger of dorst? Café-restaurant Au Vieux Saint-Martin, in 1969 ontworpen door architect André Gevers, biedt u een excellente Belgische keuken… En dat alles in het historische decor van de Grote Zavel.

> … naar de Kleine Zavel!
De Kleine Zavel is in de eerste plaats een prachtig plantsoen omringd door huizen uit de 17e eeuw. De 48 bronzen beeldjes die het plein omlijsten, stellen de verschillende ambachtsgilden voor..

> Van museum tot muziek
Nu is het tijd voor het Het mim, Muziekinstrumentenmuseum - Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis! Met als orgelpunt de schitterende art nouveau-architectuur () en 1200 oude en hedendaagse muziekinstrumenten. En hebt u nog niet gegeten, dan kunt u terecht in het restaurant op de bovenste verdieping waar u een panoramisch en romantisch uitzicht krijgt op de stad.

Louiza shopping en trendy Kasteleinsplein

U zoekt de beste boetieks van de stad voor confectiekleding? De Louizalaan ontrolt zich ten noorden van het Justitiepaleis van Brussel en wacht op u! En nadien geven we u afspraak op het Kasteleinsplein! De lokale markt en de restaurants worden vooral door jonge mensen bezocht.

Een onvergetelijke avond

Een weekend voor verliefden vraagt om een romantisch diner! Dat is precies wat restaurant ‘Bleu de Toi’ u aanbiedt. De blauwe inrichting en de uitstekende lokale keuken maken van dit adres een topper van de Brusselse gastronomie. En om de avond mooi af te sluiten… een beetje muziek! Op een steenworp van de Grote Markt vindt u The Music Village, een echte jazztempel. Een andere optie? Wat dacht u van een concert in de majestueuze zaal van het BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten van Brussel!

Zondag, dag 2

Met z'n tweetjes naar de Marollen

Uw zondag begint met een wandeling naar het Vossenplein, Marollenwijk, een volkswijk bij uitstek. U ontdekt er het Vossenplein en zijn markt (Vlooienmarkt van de Marollen: Vossenmarkt), de oudste van de stad! En voor de lunch? Laat u verleiden door de sfeer van Les Halles des Tanneurs! In dit art-nouveaugebouw vindt u ook een bloemenwinkel, een vinotheek en zelfs een kleutercrèche.

De Grote Markt, met romantisch hart

De Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid van Brussel vormt een fabelachtig decor voor romantische mensen. De concentratie van middeleeuwse en barokgebouwen biedt de bezoeker een unieke en onvergetelijke belevenis. Dat vond ook Jean Cocteau die het plein “het mooiste theater ter wereld” noemde. En wanneer het opgefleurd wordt door zijn Bloemen- en plantenmarkt, vormt de kleurenweelde op het relatief kleine plein een beeld dat nog meer aangrijpt.

> Een kleine markt wordt groot In de 12e eeuw was de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid maar een klein marktpleintje. Maar in de loop der eeuwen vond een drastische wijziging plaats. De motor van deze evolutie? De overheden van Brussel die de aanpalende gebouwen inleefden. Zo verrees op het plein het Stadhuis van Brussel met een karakteristieke torenspits waarop het Beeld van Sint-Michiel verrijst die de duivel bestrijdt!

> Het Museum van de Stad, het Broodhuis!
C’est juste en face de l’hôtel de ville que vous trouverez le Musée de la Ville… un musée aussi appelé Museum van de Stad Brussel - Broodhuis ! Reconstruit au XIXème siècle sur son modèle du XVIème, il nous dit tout sur Bruxelles et son histoire. Ce voyage s’effectue via différentes thématiques, comme les arts décoratifs, le développement urbain ou encore la vie politique, économique, culturelle et sociale de la capitale. Entre autres curiosités, vous y trouverez la collection de vêtements de Manneken-Pis !

> Het Museum van de Stad, het Broodhuis!
Rechtover het stadhuis vindt u het Museum van de Stad, dat men ook het Museum van de Stad Brussel - Broodhuis noemt. Het werd in de 19e eeuw herbouwd, naar het model uit de 16e eeuw en vertelt alles over Brussel en zijn geschiedenis. De reis door de eeuwen verloopt via verschillende thema’s zoals de decoratieve kunsten, de stadsontwikkeling en het politieke, economische, culturele en sociale leven van de hoofdstad. Tussen de bezienswaardigheden vindt u ook de kledingcollectie van Manneken-Pis!

Logies

De twee hotels die we u aanbevelen bevinden zich vlakbij de treinstations. Het HUSA President Park Hotel ligt vlakbij het Noordstation en het Hotel Café Pacific ligt niet ver van het Centraal Station.

Husa President Park Hotel **** (BRUXELLES)

Husa President Park Hotel
© David Plas.be

Het Husa Président Park ligt in een rustige omgeving op 4 minuten te voet van het Noordstation en op 1 km van de Grote Markt...

Lees meer