U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Filet de porc al’berdouille

 

Varkenshaasje al'berdouille

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten


Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 varkenshaasjes van 150 à 175 g
  • 150 g margarine
  • Zout
  • Peper
  • 4 eetlepels sterke mosterd


Voor de saus:

  • 50 g boter + 30 g boter
  • 50 g bloem
  • 1/2 l bouillon
  • 4 grote sjalotjes
  • ½ dl witte wijn
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 6 zure Franse kleine augurkjes (cornichons)
  • Zout
  • Peper


Bereiding


Smelt de margarine en laat de varkenshaasjes aan één zijde goudgeel bakken. Draai om, bestrooi met zout en peper en bedek deze zijde met de mosterd. Laat de andere zijde ook goudgeel bakken en herhaal de procedure.


Maak tegelijkertijd een blonde roux door 50 gram boter te smelten, de pan van het vuur te halen en de bloem al roerend toe te voegen. Voeg vervolgens de bouillon, zout en peper toe en roer tot homogene massa. Zet de saus dan weer op de warmtebron en breng aan de kook terwijl u met een kloppertje de saus goed mengt.


Snipper de sjalotjes, bak ze in de resterende gesmolten boter, voeg zout en wijn toe en de lepel wijnazijn.


De varkenshaasjes hebben ongeveer 5 minuten per kant nodig om te garen en dienen ondertussen warm gehouden te worden. Voeg bij de sjalotjes de blonde roux, wat mosterd en 2 in rondjes gesneden augurkjes. Controleer op smaak.


Serveertip: maak een ring van puree op een ovaal bord, leg de varkenshaasjes erin en voeg overvloedig saus toe. Garneer met enkele kleine augurkjes.


Tip voor bijpassende drank van Eric Boschman: Belgisch goudbruin bier La Saint Feuillen ambrée.