U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Fietsknooppunten in Wallonië | Routes op maatFietsnetwerken die voorzien zijn van knooppunten zijn al zeer verspreid in Nederland en België en ontwikkelt zich nu ook snel in Wallonië.


Zij laten de fietser toe zijn toch vrij en 'op maat' samen te stellen, naar eigen wens en mogelijkheden, dankzij een eenvoudig systeem van nummers en wegwijzers die geplaatst zijn op elk kruispunt van routes. Zo is het perfect mogelijk om de route van de tocht onderweg te wijzigen. Ontdek thematische circuits en fiets van het ene knooppunt naar het andere.

 

Het knooppuntennetwerk van Picardisch Wallonië

Twee natuurparken en 1600 km knooppunten, verdeeld over de 23 gemeenten van Picardisch Wallonië in de provincie Henegouwen, verwachten u voor een escapade met de fiets. Het fietsnetwerk van Picardisch Wallonië is het grootste van het Waalse Gewest.

Het hele netwerk wordt weergegeven op twee kaarten. Een voor de streek van Ath-Silly-Enghien en het Natuurpark van het Pays des Collines. Een tweede, voor het westen, toont de streek van Tournai-Mouscron en het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut.

www.wapinature.be

Knooppuntennetwerk van het Land van de Famenne

De ‘Famenne à vélo’ strekt zich uit over de 6 gemeenten van het Land van de Famenne (Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze), en ligt deels in de provincie Namen en deels in Luxemburg. Het is een netwerk van 350 km trage wegen, bewegwijzerd met knooppunten, die beroep doen op trajecten van de RAVeL, op plattelandswegen en stenige paden door de bossen.

‘Famenne à vélo’ biedt ook 4 thematische lussen: de ‘Dorsale Famennoise’, van Houyet naar Bomal – ‘Les Crêtes’, een sportief circuit – ‘Les Mégalithes’, een historisch circuit en ‘La Vallée de la Lesse’, een attractiecircuit voor gezinnen.

350 kilometer per fiets in de Famenne (MARCHE-EN-FAMENNE)

350 kilometer per fiets in de Famenne
© WBT - J.P. Remy

De Famenne per fiets, 350 kilometer onderling verbonden groene fietspaden in Marche-en-Famenne, Hotton, Durbuy, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze....

Lees meer


www.famenne-a-velo.be

 

Knooppuntennetwerk "Vélo Tour Hautes-Fagnes Eifel" in de Oostkantons

850 km fietspaden wachten op sportieve bezoekers en liefhebbers van rustige wegen door mooie landschappen


‘Vélo Tour Hautes-Fagnes Eifel’ staat ook voor 17 gevarieerde thematische routes: het circuit van de Our, het circuit ‘Meer en Bos’, het circuit van Manderfeld, het circuit van het Land van St-Vith, het circuit van de Molens van de Our, het circuit van de Venen, het circuit van de Warche, het circuit van de Energie, het Heggenlandschap, Rond het meer van de Gileppe, de route van de Moeraslanden, het circuit van de Vennbahn, de afdaling van Eupen naar de Venen, de Ronde van het meer van Eupen, het circuit van het Land van Eupen, het circuit Langs de Gueule en het circuit van het Drinkbaar Water.
 

www.eastbelgium.com

Knooppuntennetwerk "1000 bornes à vélo" in het Land van Chimay en het gebied tssen Samber en Maas

Dit fietsnetwerk, waarvan momenteel 350 km bewegwijzerd is, is bestemd voor Sport & Touring Bikes (STB) en werd aangelegd op veilige trage wegen zoals de RAVeL of rustige plattelands- en boswegen. Het is een mooie manier om deze groene, ongerepte en authentieke streek te ontdekken, die zich goed leent voor activiteiten in openlucht.


Het netwerk is gespreid over de gemeenten Beaumont, Chimay, Froidchapelle, Momignies, Sivry-Rance, Cerfontaine, Philippeville, Gerpinnes en Walcourt. Op termijn wordt het uitgebreid tot 650 km (in hetzelfde gebied).

www.1000bornesavelo.be

Knooppuntennetwerk van de Beneden-Maas: "Sint-Pietersberg, tussen Jeker en Maas"

De Sint-Pietersberg ligt tussen Liège en Maastricht, tussen de valleien van de Jeker en de Maas, op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Dit netwerk van 80 km laat u over de grenzen heen fietsen want het loopt door de gemeenten Maastricht, Riemst, Eijsden, Bassenge, Oupeye en Visé.

www.montagnesaintpierre.org


Netwerk Cyruse, fietstoerisme in de valleien van de Rulles en de Semois

Dit netwerk bestaat uit verschillende circuits in lusvorm die met elkaar verbonden zijn met knooppunten. Het maakt gebruikt van trage wegen en laat de fietser over een afstand van 43 km prachtige landschappen zien in het hart van het platteland van de Gaume, in de gemeenten Habay, Tintigny en Etalle.

www.foret-anlier-tourisme.be