U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Faisan à la Brabançonne

 

Fazant op Brabantse wijze


Voorbereidingstijd:
30 minuten
Kooktijd:
1 uur


Ingredienten voor 4 personen

 

  • 1 fazanthaan
  • 6 witlofstronkjes
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • 80 g boter
  • zout
  • peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180˚C.


Laat de helft van de boter smelten in een grote ovenschaal, strooi peper en zout over de fazant en zet deze 50 minuten in de oven. Bedruip de fazant regelmatig met de sappen.


Maak de witlofstronkjes schoon  en blancheer ze even in kokend water. Leg de hele stronkjes bestrooid met peper en zout 15 minuten voor het einde van de kooktijd bij de fazant in de ovenschaal. Strooi ook de (versgemalen) nootmuskaat over de schotel en laat de schotel in de oven staan totdat de fazant gaar is.


Haal de fazant uit de schaal en zorg dat deze warm blijft. Blus de jus in de ovenschaal af met de kippenbouillon en klop de rest van de boter door de saus.
Serveer de fazant op een mooie schaal omringd door de witlof, met de saus apart en met gekookte nieuwe aardappeltjes in de schil.


Tip voor bijpassende drank van Eric Boschmann: Belgisch blond bier La 1815 Waterloo.