U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Een vriendinnenweekend in Brussel

Kies Brussel voor je volgende vriendinnenweekend. Ontdek de handige tips van Birgit en Marie en bezoek Brussel onder vriendinnen. Volg ze doorheen Brussel en ontdek tal van ideeën voor bezoeken, shopping en uitgaan.

Dag 1: De jaren '50, trendy wijken en chocolade op het menu

Opgelet meisjes, we zijn vertrokken voor drie te gekke dagen vol fun in Brussel. De eerste dag gaan we lekker smullen en shoppen. We sluiten af in de Sint-Gorikswijk: "The place to be". Klaar? Daar gaan we.
Voormiddag:

Onze eerste halte de eerste dag is aan de voet van het Atomium waar we in de fifties duiken. De eerste boven geniet van het panoramische zicht over Brussel. Terug beneden ontdekken we Mini-Europa waar we heel Europa zien op mensenmaat. Het lijkt wel een 3D-catalogus voor onze volgende stedentrip: Rome, Madrid of Londen? Of terug naar Brussel voor een weekendje shoppen?
 

Lunch:

We trekken naar de Grote Markt en gaan in het midden staan. We draaien stilletjes rond onze as en bekijken al de schitterende gevels. De Grote Markt wordt niet voor niets beschouwd als het mooiste plein ter wereld. Oeps, we mogen onze afspraak met Manneken-Pis, het Ketje van Brussel niet missen. Hoorde ik je over chocolade praten? Daarvoor moeten we naar Choco-Story Brussels. Je ontdekt er alles, maar dan ook alles over chocolade. Je ziet er zelfs een tentoonstelling van jurken gemaakt uit chocolade.
 

Namiddag:

Een namiddagje shoppen in de boetieks van het stadscentrum en in de Dansaertwijk. Opgelet meisjes, deze wijk bulkt van de talenten. Hier stellen de modeontwerpers en accessoiremakers hun werk tentoon om de grote huizen te veroveren. Stilisten, designers, hoedenmakers, juweliers: jullie gaan voor de bijl.
 

Avond:

Jullie hoeven niet te ver te gaan om de avond door te brengen. "The Place to Be" is de Sint-Gorikswijk. Een feestelijke en ontspannen sfeer verzekerd. We beginnen met een paar apertiefjes en tapas, we eten op een terrasje en gaan daarna dansen om de dag in schoonheid te eindigen. 

Dag 2: Brussel met de fiets ontdekken? Je hoeft het maar te vragen

We zetten onze benen aan het werk en ontdekken Brussel met de fiets. Op voorwaarde natuurlijk dat de zon van de partij is! Daarna gaan we naar een chocoladeworkshop en verbranden we calorieën tijdens een shoppingmarathon en een kroegentocht.


Voormiddag:

Deze voormiddag zetten we onze benen aan het werk: we springen op onze fiets en ontdekken Brussel op een andere manier. Bij "Voir et Dire" hebben we de keuze tussen verschillende thema's. We kiezen voor "Moambe en muntthee".
 

Lunch:

Oef! Van al dat trappen krijgen we honger en dorst: we gaan naar de chocoladeworkshop speciaal voor meisjes van chocolatier Zaabär. Tijdens de workshop kan je je fantasie de vrije loop laten en nieuwe combinaties uitproberen. Waarom we van Zaabär houden? Voor het aperitief dat we na de workshop aangeboden krijgen.
 

Namiddag:

We houden het tempo erin en gaan shoppen in de luxeboetieks van de Louizawijk. In de wijk vind je de beroemde Louizalaan en de Waterloolaan. Voor de grote internationale merken voelen we ons een ster. Hoewel de jonge Belgische designers ons intrigeren. 

Avond:

's Namiddags een ster, 's avonds ook een ster... En een ster brengt de avond door in de trendy bars van de Flageywijk: de Belga, de Bar du marché... En we kunnen Flagey niet voorbijgaan zonder frieten te gaan eten in de bekende frituur "Frit-Flagey". Afsluiten doen we in de Pantin, de Pitch-Pin of de Flip waar we onze puntzak mogen meenemen.
 

Dag 3: Koopjes zoeken en kunstwerken bewonderen

Het is al de derde dag van onze uitstap. De nostalgie steekt op in de Marollen en we worden vreselijk artistiek op de Kunstberg. De slotquiz vindt plaats in het Parlamentarium: ken je Europa wel echt?

Voormiddag:

De Marollenwijk is het hart van Brussel. Afspraak op het Vossenplein voor de vlooienmarkt: kitsch of rommel, het maakt niet uit, het is een vondst doen die telt. We doen lustig verder en trekken richting de Hoogstraat en de Blaesstraat waar heel wat vintage boetieks te vinden zijn. Ze zijn gewoon onweerstaanbaar.
 

Lunch:

Europa, die onbekende! Ja, maar niet voor lang meer. Even langsgaan in het Parlamentarium (het is bovendien gratis) en je weet er alles over. Oei, het is al middag, tijd om een hapje te eten. Onze dag is nog lang niet voorbij.Namiddag:

In de namiddag is het tijd voor wat cultuur: we gaan richting de Kunstberg, waar heel wat musea gelegen zijn. Met welk museum beginnen we? De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten? Het Magrittemuseum? Het Olmasters Museum? Laat je leiden door je zin van het moment, je vindt vast en zeker wel een museum naar je gading.
 

Avond:

Tussen twee museumbezoeken door of om te babbelen over jullie ontdekkingen, houden jullie halt op de Kunstberg. Een atypische, majestueuze en rustgevende plaats. Ga rustig zitten en geniet van het zicht op Brussel of van de tuin met zijn fontein. En meisjes, tevreden?