U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Een Bestemming Voor Liefhebbers Van Sport En Avontuur


Wandelen en fietsen in de zomer en sneeuwplezier in de winter, zijn bijzonder populair in de Ardennen, maar de staalkaart met mogelijkheden toont aan dat er nog veel meer te beleven valt.

Met een landschap van dichte bossen, snelstromende rivieren en ruige rotsen vormen de echte Ardennen () een zeer geschikte biotoop voor mensen die moeilijk aan de lokroep van natuur en avontuur kunnen weerstaan. Dat avontuur kan vele vormen aannemen: van gewoon sportief tijdverdrijf tot spannende uitdagingen voor adrenalineverslaafden.

In de eerste categorie is er een acti­viteit die is uitgegroeid tot een echte klassieker: een rivier afdalen met de kajak, ideaal om met vrienden of met het gezin te ondernemen. Peddelen op het kabbelende water, één worden met de ongerepte omgeving, pittoreske plekjes voorbijvaren, gewild of ongewild een duik nemen in het water, picknicken langs de oever... het is best leuk tijdverdrijf.

 

Dinant Evasion: afvaart van de Lesse met een kajak (ANSEREMME)

Gele kajaks Libert - Afvaart van de Lesse (DINANT)

Kayak Club "Les Remous", afvaart van de Ourthe (HAMOIR)

BRANDSPORT S.A. - AUBERGE "LA LAITERIE" (LA ROCHE-EN-ARDENNE)

Domein van Palogne - Kajak, natuur, geschiedenis (VIEUXVILLE)

DE KAJAKS VAN DE OURTHE (LA ROCHE-EN-ARDENNE)

RECREALLE - AFVAART VAN DE SEMOIS PER KAJAK (ALLE)

Wie het niet zo begrepen heeft op water, kan bijvoorbeeld kiezen voor een gemotoriseerde tocht op het land. Met de 4x4* jeep en vooral met de quad* komt men op onvermoede plekjes en er hangt al een klein snuifje avontuur in de lucht, want men wisselt de platgetreden paden in voor ruw en hobbelig terrein, dat al eens voor een verrassing zorgt.

 

QUAD ARDENNE (MANHAY)

QUAD AVENTURE (DINANT)

 

Spanning verzekerd

www.opt.be


Avontuurlijk sporten () betekent niet dat men echte risico's moet nemen. Voor kinderen is een avonturen­parcours in de bomen een hele sensatie, maar het is zo veilig als wat. Een challenge parcours voor jongeren of een deathride doen de adrenaline sneller stromen, maar gevaar is er nooit bij. Wie zich waagt aan speleologie, aan het beklimmen of afdalen van rotswanden, aan via ferrata, aan rafting... kan altijd rekenen op begeleiding door bekwame monitoren.

Er zijn in de echte Ardennen verschillende organisaties die zich toespitsen op avontuurlijke sporten. Ze organiseren survivalweekends en avontuurlijke trekkings, maar ook schattenjachten, fakkeltochten en programma's voor alle leeftijden.

Zin om wat spanning in uw leven te brengen? De echte Ardennen staan klaar voor u ...* De gebruikers van 4x4 en quad moeten de wetgeving respecteren aangaande het verkeer in de bossen.

 

Ontdek onze