U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Een bestemming voor gezinnen

 

Onze website stelt u een hele waaier aan suggesties voor: vakanties voor het hele gezin, een romantisch weekendje met uw partner, een uitje met de kinderen, een leuk tussendoortje met vrienden...

Verveling is een woord dat niet thuis hoort in de Echte Ardennen. Daarvoor hebben wij niet alleen een fraaie natuur, maar ook een hele rist bezienswaardigheden en attracties. Ze zijn heel divers, hebben veel te bieden en zullen u beslist kunnen verleiden.

Ze laten u bijvoorbeeld spelenderwijze kennis maken met de natuur en tegelijk haar rijkdom ontdekken, zowel boven als onder de grond. Andere stellen u interactieve spelletjes voor, iets wat vooral de kinderen erg leuk vinden.

Grootse kastelen, erfgoed en archeoscopen (Archeoscoop Godfried van Bouillon (BOUILLON)), overblijfselen en ruïnes van vergeten oorlogen laten u een fantastische reis door de tijd maken. Woon een roofvogelshow bij (Burcht van Bouillon, tentoonstelling en roofvogelspektakel (BOUILLON)), zie een spook tevoorschijn komen (Berthe, het spook van La Roche, de hele zomer van 2016 (LA ROCHE-EN-ARDENNE)), bereid u voor op ontmoetingen met heksen, vreemde figuren en aardmannetjes... of zijn het allemaal fictieve personages?

 

Voor elk wat wils

 

Boekenliefhebbers kunnen van hun verblijf in de Echte Ardennen iets onvergetelijks maken door een bezoek te brengen aan ons internationaal bekende Redu "Boekendorp" (REDU). Maar ook sterrenstaarders en ruimtevaartfanaten zijn welkom in deze streek en ze blijven er niet op hun honger zitten (Euro Space Center: de ruimte-Odyssee in Transinne (TRANSINNE)). En iets wat kinderen beslist op prijs zullen stellen, zijn onze verschillende dierenparken.

 

Een andere troef van de Echte Ardennen zijn de talrijke feesten en evenementen. U bent hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan onze middeleeuwse feesten, onze processies en herdenkingen, onze feesten rond bier, gastronomie en de jacht, concerten...

 

De Echte Ardennen, dat is ook een terugkeer naar echte waarden en een streek waar men boerderijen bezoekt met hun dieren, zoals kalveren en koeien, varkens en kippen... Een land ook waar men kennismaakt met oude beroepen, rivieren en visvangst, de teelt van vergeten groenten.

 

Hier wandelt men langs velden en akkers en ontmoet men figuren die wel lijken weggelopen uit een stripverhaal. Goed om weten: het jaar 2009 zal speciaal gewijd zijn aan het stripverhaal. De lief­hebbers zijn nu al verwittigd!

 

En dan zijn er nog de avontuurlijke sporten: trek er op uit met kajak, mountainbike of quad. Waag u aan een deathride of aan parapente, of ga de competitie aan met een partijtje paintball...

 

Nog een extraatje: sommige attracties bieden een gepersonaliseerd onthaal aan gezinnen of een geschenkje voor de kinderen. In de Echte Ardennen vindt u alleen maar aangename verrassingen!

 

Ten slotte een woordje over onze streekproducten. Voor fijnproevers en lekkerbekken, groot en klein, is het in de Echte Ardennen alle dagen feest. U vindt er bieren, kazen, foie gras, chocolade... en zoveel meer.

 

Ontdek onze