U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De navigatielinks overslaan
Bier
© WBT - Emmanuel Mathez
Chocolade
© WBT - Emmanuel Mathez
Frieten
© WBT - Philippe Lermusiaux
Wafels
© WBT - Philippe Lermusiaux
Kazen
© WBT - Emmanuel Mathez
Fijne vleeswaren
© WBT - Philippe Lermusiaux
Water
© WBT - Philippe Lermusiaux
Lekkernijen
© WBT - Philippe Lermusiaux
Sterkedranken
© WBT - Jean-Paul Remy
Taarten
© WBT - Philippe Lermusiaux

De traditionele taarten uit de Waalse gastronomie


Onze taarten zijn een must in de Waalse gastronomie: gesuikerd, gezouten, fruit- of kaastaarten, je vindt ze allemaal.



© WBT - Philippe Lermusiaux


In de loop der jaren zijn de recepten amper veranderd. Of ze nu groot of klein zijn, ze zijn nog altijd rond en in alle smaken verkrijgbaar.


Zoet of hartig


De beroemdste specialiteiten zijn de rijsttaart uit Ververs, de suikertaart uit de streek van Chaumont-Gistoux en de beroemde tarte al Djote - met biet en kaas - uit Nijvel.


De recepten van deze taarten worden goed bewaard door de voorzitters van hun respectieve broederschappen.


Je vindt altijd wel een bakker op je weg waar je een plaatselijke taart kan proeven.


De rijsttaart, de oudste der Waalse taarten


Een verwijzing naar deze taart duikt voor de eerste keer op in een kookboek uit 1604: " L’ouverture de cuisine de Lancelot de Casteau" voor de liefhebbers van geschiedenis.


In de streek van Verviers vind je de grootste rijsttaarten bedekt met makarons.


Voor de liefhebbers van suikertaarten


Suikertaarten komen voor in de strek van Henegouwen en Brabant, met Chaumont-Gistoux als 'hoofdstad van de suikertaart'.


Je moet er zeker eentje proeven aan de voet van de collegiale kerk van Nijvel.


Geen excuus! Zoet of hartig, je moet ze proeven


We stellen je de recepten voor van de tarte Al Djote en de tarte au riz.

Ontdek ook snel andere recepten in onze rubriek Recepten van Chefs.