U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De stad in alle rust ontdekken


Het openbaar vervoer (metro, tram, bus) brengt u overal heen in Brussel.


De belangrijkste stations zijn uitgerust met extra faciliteiten: Villo stations !, Cambio en fietsparkings.


Het openbaar vervoer

Met de NMBS-treinen die de verst uit elkaar liggende gemeentes in recordtempo verbinden en de MIVB-voertuigen (metro, tram, bus) die alle wijken van de 19 gemeentes aandoen, is Brussel doorkruisen kinderspel. Bovendien hebt u geen last van files of hoeft u niet nodeloos op zoek naar een parkeerplaats.


De Brussels Card vanaf € 22, Niet te missen bezienswaardigheden in Brussel, die moet u zeker hebben!

Deze kaart is 24u, 48u of 72u geldig en geeft gratis toegang tot het volledige Brusselse openbare vervoersnet en tot meer dan 30 Brusselse musea.


De fiets


De fietsroutes worden voortdurend verbeterd en zorgen ervoor dat u zich veilig kunt verplaatsen in de stad. De stad beschikt nu ook over 180 Villo stations, of gemiddeld één station om de 450 meter en over 4 fietspunten in de buurt van de belangrijke Brusselse treinstations (Brussel Centraal, Brussel Zuid, Brussel Noord en Brussel Luxemburg).

Een fietskaart van het Brussels Gewest met heel wat informatie rond verplaatsingen met de fiets in het Gewest is ook beschikbaar bij het Fietsershuis, bij GRACQ, bij de ’European Unions Cyclists’ Group (EUCG) en de fietspunten.
www.mobielbrussel.irisnet.be


Een begeleide fietstocht met een specialist van Pro Velo (Pro Velo Brussel, verhuur van fietsen en geleide fietstochten)
Als u het culturele erfgoed van Brussel wilt ontdekken, zijn de fietstochten van Pro Velo zeker iets voor u. Ze hebben een ruime keuze aan thematochten: art of life, erfgoed, groene ruimtes, geschiedenis, de wijken...


Cactus & Co - fietstochten in Brussel

Ongewone fietstochten met een kleine groep in een rustig tempo om Brussel op een andere manier te ontdekken.


Op weg met de Segway (SEGWAYTOUR)
Een Segwaytour is de ideale manier om uw medewerkers te verrassen met een culturele en tegelijkertijd ongewone 'wandeling'. U komt langs de mooiste stukjes Brussels erfgoed en de meest verrassende en onbekende hoekjes.


Wandelen


De afstanden zijn kort in Brussel en het politiek beleid is erop gericht het comfort van de reizigers voortdurend te verbeteren : heraanleg van trottoirs, verbetering van de verlichting, aanleg van voetgangersroutes die verschillende belangrijke punten met elkaar verbinden,
en de inrichting van nieuwe zones 30 en voetgangerszones.

  • Sinds de herfst van 2010 geldt in alle straten van de Vijfhoek een snelheidsbeperking van 30 km/uur (zone 30).
  • Vier Grote Routepaden doorkruisen Brussel en de Grote Markt, als verbinding tussen Parijs en Amsterdam.


Brussel Mobiliteit
geeft een stap- en fietskaart uit. De wandeltijden tussen de belangrijkste referentiepunten is weergegeven op basis van een gemiddelde wandelsnelheid van 4,5 km/h.
U kunt ze bestellen op het groene nummer 0800 94 001.


En jogging


Sightjogging (BrusselsSightjogging, meer dan een gewone rondleidig in Brussel)

Brussel al joggend ontdekken kan met de vzw Brussels Sightjogging.