U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Dag 3 vriendinnenweekend in Brussel


Voor onze derde dag in Brussel, volgen we het spoor van mensen van vroeger en nu.


Een originele rondleiding


We zochten naar een originele en vermakelijke rondleiding in de stad en vonden bij Voir et Dire Bruxelles en Itinéraires een ruime keuze aan fantastische bezoeken.


Zoals het goede fans betaamt, moesten we wel kiezen voor het circuit  "Sex and the City of Love : Brussels" van Itinéraires. Onze gids neemt ons mee door de stad en toont ons de plaatsen waar beroemdheden vaak komen. Meer nog, we amuseren ons met het doorgronden van de relatie tussen mannen en vrouwen en we praten over de liefde... We amuseren ons te pletter!
 

We eten een snelle hap en springen op de metro, richting Heizelplateau.
 

Bezoek aan het atomium: een retro-vintagereis


Ah, het beroemde Atomium, met zijn 9 stalen bollen, rijst voor ons op.  Het symbolische monument is het Brusselse equivalent van de Eifeltoren, een ander bouwwerk dat oorspronkelijk maar voor enkele maanden werd gebouwd.


We nemen de lift naar de bovenste bol en genieten van het immense panorama over de hele stad.


De permanente tentoonstelling over de Wereldexpo van 1958, waarvoor het Atomium werd gebouwd, wordt druk bezocht.


Daarna brengen we vlug een bezoek aan het attractiepark Mini-Europa aan de voet van het Atomium. We nemen hilarische foto's bij de schaalmodellen van enkele monumenten en delen ze op Instagram.

 

Weet je wat, meisjes ? We komen snel terug naar Brussel!

 

We moeten nog zoveel dingen zien en toffe wijken bezoeken. De volgende keer bezoeken we Brussel op de fiets met Voir et dire Bruxelles en gaan we de culturele toer op.


En dan nog al die boetiekjes en avondjes uit... Bij de gedachte alleen al, krijgen we al zin om onze koffers opnieuw uit te pakken.