U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Dag 2 vriendinnenweekend in Brussel


Voor hun tweede dag in Brussel kozen de meisjes voor een mix van flaneren, vintage shopping en museumbezoeken.

 

Brunch in het hart van de Marollenwijk


Opstaan gaat voor de ene al wat gemakkelijker dan de andere, maar we starten onze nieuwe dag in Brussel met een brunch.


We hebben onze zinnen gezet op de Blabla & Gallery in hartje Marollen. De ideale plek om een hapje te eten te midden van de nieuwe Brusselaars. We proeven ook de citroen meringue taart, de trots van het huis.


Snuisteren in Brussel! Afspraak op de Vossenmarkt

 

De Marollen is een levendige wijk en vormt de ziel van Brussel. In de Hoogstraat en de Blaesstraat ontdekken we tal van vintage winkels. Deze straten liggen rond de Vossenmarkt waar de beroemde dagelijkse rommelmarkt plaatsvindt.


Op zondag lijkt de wijk verlaten door de inwoners - echte Brusselaars met een typisch accent - en wordt hij ingenomen van liefhebbers van rommelmarkten. We komen langs enkele shoppingadresjes waar we niet kunnen aan weerstaan! Hebbedingen, ongewone voorwerpen, juwelen, geschenkjes voor onze schatten...


Musea bij de vleet


We trekken naar de Zavel, een wijk waar we antiekhandels en chocolatiers vinden. We nemen links de Regentschapstraat en gaan richting het Koningsplein.


We stappen binnen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, in de Regentschapstraat. We doorkruisen de verschillende zalen van het Museum voor Oude Kunst (Oldmasters Museum) waar prestigieuze collecties van de 15de tot de 18de eeuw te vinden zijn van Memling, Bosch, Rubens, Memling, Bruegel, ...


We gaan verder naar het BELvue-museum, een prachtig 18de-eeuws gebouw op het Paleizenplein. Hier komen we alles te wegen over de rijke en bewogen geschiedenis van België.

 

Vanavond dineren we in Brussel!


Na deze culturele wandeling kiezen we voor een goed restaurant en een rustige avond in de Sint-Bonifatiuswijk.


We passeren voorbij een café-couture … wat een leuk concept... dat vind je niet bij ons.


Er zijn terrassen bij de vleet in de wijk en we starten bij Ultime Atome.


Voor het avondeten is het natuurlijk moeilijk om een keuze te maken met ons vijven. We twijfelen tussen drie klassiekers in de wijk: het Italiaanse restaurant Mano à Mano, de brasserie Belgo belge en het Thaïs restaurant Deuxième Elément. We kiezen uiteindelijk voor de Belgo belge.


Fijnproevers staan in Brussels voortdurend voor moeilijke keuzes, want de stad loopt over van restaurants uit de hele wereld.