U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Dag 1 vriendinnenweekend in Brussel


Reisgids voor een vriendinnenweekend in Brussel. Volg onze vriendinnengroep de eerste dag tijdens hun wandeling met een echte Brussel, een "Greeter" en kom alles te weten over Europa dankzij het Parlamentarium. Maar first things first: een goede dag start met chocolade!


Een ochtend chocolade proeven

We starten ons verblijf in Brussel met het belangrijkste: cho-co-la-de! We trekken richting Zaabär, een artisanale chocolaterie die een ruime keuze aan chocolade en ludiek activiteiten voorstelt.

Hoe origineel, hier worden chocolade en kruiden gemengd. Roze peper uit Bahia, citronnella uit Sri Lanka, zout van Guérande... We weten niet waar eerst kijken, alles ziet er zo lekker uit!

We voegen ons bij een andere groep voor een workshop - gezelligheid troef. We maken onze eigen truffels en chocoladerepen. We zijn echte chocolatières!

Na deze unieke ervaring gaan we richting Louizalaan waar ons een verrassing wacht. Onze vriendin Birgit, de organisator van dit weekendje weg, heeft voor ons stadswandeling gereserveerd met een echte Brusselaar.

 

Wandeling met een Greeter. Een wat?


U moet dit unieke en origineel concept zeker uitproberen: une "Greeter", een inwoonster die gek is van haar stad neemt ons mee op ontdekking naar het Brussel van de Brusselaars en laat ons al haar favoriete plekjes zien.


Ze nodigt ons uit om eerst naar de nabijgelegen Baljuwwijk te trekken waar er shoppingadresjes bij de vleet zijn: mode, vintage kledij, make-up, decoratievoorwerpen... Er zijn trouwens ook heel wat leuke, chique en originele winkels rond het Kastelijnsplein te vinden.

 

Ontbijten in de Baljuwwijk


De wijk lijkt op een dorp waar heel wat bedrijvigheid heerst en waar veel Europeanen komen. Het is er gezellig om te kuieren en een hapje te eten.


Onze Greeter gaat met ons ontbijten in l’Epicerie in de Edelknaapstraat. We waren onmiddellijk verkocht en vooral door de vriendelijkheid van Magali en haar overheerlijke gerechtjes. We vertellen honderduit over ons leven en geniet volop van de gezellige sfeer.


Vlakbij in de Amerikastraat stappen we de pâtisserie Nicolas Arnaud binnen. Zijn gebak en suikerwaren zijn heerlijk...


Bezoek aan het Parlamentarium, waar u alles te weten komt over Europa


Zaterdag staat gelijk aan shoppen, maar ook aan ontdekken. Dus trekken we naar de Europese wijk want onze greeter beveelt ons een bezoek aan het Parlamentarium aan, het gloednieuwe informatiecentrum van het Europese Parlement. En het is bovendien gratis!


We nemen afscheid van onze enthousiaste Brusselse gastvrouwen en gaan naar het Luxemburgplein waar we het Europese Parlement zien verschijnen.

Het centrum is voorzien van alle technologische snufjes en het personeel verwelkomt de bezoekers gratis in de 24 officële talen van de Europese Gemeenschap. Op een ludieke en interactieve manier dompelen we ons onder in de Europese instellingen (Parlement, Raad en Commissie). We wonen zelfs een zitting bij waar beslissingen genomen worden die ons dagelijks leven beïnvloeden. We zijn aangenaam verrast, we begrijpen eindelijk wat meer over het politieke Europa!


Het Brusselse nachtleven induiken... And girls just wanna have fun


Na deze leuke ontdekking keren we rustig terug om ons op te frissen voor de avond. Dresscode: girls just want to have fun! Hoge hakken of baskets, jeans of een flashy jurk, make-up en een goed humeur. Om de Brusselse sfeer op te snuiven, besluiten we om de terrassen in de Sint-Gorikswijk te testen.


We aperitieven eerst in Mappa Mundo, de ontmoetingsplaats bij uitstek. Voor het avondeten gaan we langs in enkele tapas bars in de Borgwal.


We besluiten om te gaan dansen en duiken het nachtleven in. Elk weekend worden er tal van feestjes georganiseerd dus we hebben keuze te over.


Onze keuze is gevallen op de Mr Wong club en op Madame Moustache, een cabaret/concert café met explosieve cocktails in een circusdecor.


Het wordt al laat en we krijgen honger. We delen snel een pak frieten met andalousesaus en springen daarna in een taxi om nog enkele uurtjes te gaan slapen.