U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Cultuur en erfgoed

 

Waterloo klinkt iedereen bekend in de oren. Deze plaats speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Europa, Napoleon en het lot van de wereld (Gehucht met de Leeuw en Bezoekerscentrum, Slagveld van Waterloo). Waterloo is een kleine gemeente in België, een land dat de achtergrond is geweest voor grote en kleine drama's, veldslagen, gevechten, intriges...

 

De middeleeuwse kastelen verspreid over het Waalse platteland getuigen over het middeleeuwse verleden van prinsessen en ridders en de vele abdijen nodigen u uit op ontdekking naar een wereld vol mysterie en spiritualiteit.

 

Ook Unesco kon niet blind blijven voor België en riep prachtige stukjes erfgoed in België uit tot Werelderfgoed. Een mooi voorbeeld is de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid in Brussel, niet voor niets het mooiste plein ter wereld genoemd.

 

Wallonië kan prat gaan op een rijk industrieel verleden. Heel wat oude elektrische centrales, verlaten mijnen of enorme mijn-metaalcomplexen werden omgevormd tot museumsites om dit verleden levendig te houden.

Ligging


Naam
Soort activiteit
Classificatie (enkel geldig in Wallonië) meer info...
           
Datum
Selecteer een begindatum voor het verblijf      Selecteer een einddatum voor het verblijf