U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

De navigatielinks overslaan
Bier
© WBT - Emmanuel Mathez
Chocolade
© WBT - Emmanuel Mathez
Frieten
© WBT - Philippe Lermusiaux
Wafels
© WBT - Philippe Lermusiaux
Kazen
© WBT - Emmanuel Mathez
Fijne vleeswaren
© WBT - Philippe Lermusiaux
Water
© WBT - Philippe Lermusiaux
Lekkernijen
© WBT - Philippe Lermusiaux
Sterkedranken
© WBT - Jean-Paul Remy
Taarten
© WBT - Philippe Lermusiaux

Chocolade om bij weg te smelten

 

België is gekend voor de kwaliteit van zijn chocolade en belangrijke Waalse producenten zijn de ambassadeurs van onze chocolade in het buitenland.


© OPT -Visual News /© OPT / Ricardo de la Riva / © OPT / Ricardo de la Riva


Van cacao tot chocolade


In hun zoektocht naar goud ontdekken de Spaanse zeevaarders in de 16de eeuw cacao, een ruilmiddel en teken van rijkdom. Hernán Cortés introduceert de chocolade in Europa.


Al gauw wordt er suiker aan toegevoegd en krijgen we de chocolade zoals we die vandaag kennen.


Aan het einde van de 19de eeuw gaat heel Europa overstag voor chocolade en in 1849 wordt in België de eerste chocoladetablet gemaakt.


De Belgische praline


Het woord praline is van oorsprong Frans en stelt een met suiker omhulde amandel voor. Het duurt niet lang voor de beroemde Belgische chocolatier Jean Neuheus ze omhult met chocolade en in 1912 voor de geboorte van de chocoladepraline zorgt.


Chocolade is de laatste jaren een product voor kenners geworden en tegelijk ook een luxeproduct. Grote namen uit Wallonië zoals Galler, Darcis en Edouard zijn ambassadeurs van de Belgische chocolade in het buitenland. 


Op naar het atelier en proeven maar!


Surf naar de sectie Chocolatiers en ontdek alles over de geschiedenis van de chocolade of zie hoe een chocolatier voor je ogen pralines maakt. Je mag er achteraf natuurlijk eentje opeten.


Zin in een ontspannende pauze met chocolade?


In de sectie Ervaringen vind je het Chocolade Wellness aanbod in Wallonië.