U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Charleroi


© OPT / J.P. Rémy / © OPT / J. Jeanmart / © OPT / J. Jeanmart

 

 

Een stad in opmars

Charleroi heeft de titel van Waalse striphoofdstad dubbel en dik verdiend, want hier gaf "Les Éditions Dupuis" voor het eerst het magazine "Spirou" (Standbeeld van Robbedoes en Kwabbernoot)  uit met al zijn helden waar we vandaag nog steeds plezier aan beleven:  Guust Flater, Lucky Luke (Standbeeld van Lucky Luke), de Smurfen, Bollie en Billie (Standbeeld van Bollie en Billie), Buck Dany….

U wist het misschien nog niet, maar Charleroi heeft ook Art Nouveau-erfgoed, een opmerkelijk Museum voor Fotografie in Charleroi (80.000 exemplaren) dat tot de grootste in Europa behoort en een Glasmuseum van het Bois du Cazier dat getuigt van de eeuwenoude knowhow in de streek en het bloeiende industriële verleden.

De steenbergen zijn vandaag nog een levende getuige dat in Charleroi aan mijnbouw werd gedaan. Deze uitzonderlijk heuvels werden gevormd door steenkoolwinning. Door het microklimaat dat er heerst, is het landschap in de regio heel divers met vele plant- en diersoorten wat het een populaire wandelbestemming (De Mijnbergketen - Carolo-keten) maakt.