U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
De navigatielinks overslaan
Citytrips Brussel
© OPT / J.P. Rémy
Het goede leven
© OPT / J.P. Rémy
Wijken
© OPT / Alex Kouprianoff
Groen Brussel
© OPT / Alex Kouprianoff
Video's
© OPT / Ricardo de la Riva

Brussel, een multiculturele kameleon


Brussel is een multiculturele stad met duizend gezichten die op elke hoek van de straat verrast. Een prachtig historische centrum, een unieke sfeer, een hele rist aan activiteiten voor jong en oud, redelijke prijzen... De hoofdstad van België en Europa beschikt over alle troeven!

 

 

Een beetje van alles

Als u van diversiteit houdt, zal Brussel u niet teleur stellen. De stad is immers een echte kameleon waar men van het ene universum in het andere duikelt! Er liggen maar enkele meters tussen de volkswijk De Marollen - Vossenplein, Marollenwijk - en de aristocratische Grote Zavel. Hetzelfde geldt voor de middeleeuwse en toeristische Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid die in het verlengde ligt van de trendy Sint-Gorikswijk (Sint-Gorikshallen)! Het geraffineerde futurisme van de kantoorgebouwen in glas staan vaak naast neoklassieke of moderne huizen.

De geschiedenis, een bron van rijkdom

Multicultureel Brussel heeft altijd het beste gehaald uit de vele buitenlandse invloeden. Zowel de invasies voorafgaand aan de onafhankelijkheid van 1830 en de hedendaagse migratiestromen! Vandaag tellen we 300.000 buitenlanders onder de miljoenen inwoners van de 19 gemeenten van de stad. En zeker vele Europese ambtenaren, maar ook veel andere nationaliteiten.

Gezelligheid, surrealisme en levensvreugde

Het kosmopolitische Brussel gaat perfect samen met zijn volkse, familiale en warme kant. De Brusselse geest ontdekken is de zelfspot en de surrealistische humor in zich opnemen...overgoten met een biertje, zonder de chocolade en de gastronomie te vergeten! Enne… elk caféterras is geschikt!

Van Manneken Pis tot het Atomium

In Brussel gaat geschiedenis ook hand in hand met het architecturale erfgoed. Haar meesterstuk is de Grote Markt en zijn weelderige middeleeuwse sfeer, maar ook het Manneken-Pis en het Het Atomium: monument en symbool van Brussel. Brussel is echter zo veel meer: prachtige bewaarde eeuwenoude huizen, de Art Nouveau, Victor Horta en de Art Déco! De Art Nouveau als visitekaartje in het Brussel van vandaag… dat vertaalt zich in de renovatie van het Hortamuseum, Art Nouveauschat in Brussel en het Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum, een van de werken van de beroemde Belgische architect.

Een stad in stripverhalen

Kent u de 9de kunst? Als u Brusselaar bent, zonder twijfel! Want u kunt er niet omheen in de hoofdstad.   Dankzij het Stripverhalenparcours ontdekt u de stad in gezelschap van Kuifje, Asterix en Lucky Luke. Het gaat hier om fresco's die door de plaatselijke kunstenaars werden gemaakt om bepaalde gebouwen die tijdens de wereldoorlogen werden beschadigd, een ander aanzien te geven. In een metrostation, op een plein bomvol mensen of aan de uitgang van een museum: u vindt ze overal!

Creatief Brussel

De rijkdom van het verleden is geen rem op de moderne tijd. In Brussel is artistieke creativiteit alomtegenwoordig (Mode & design)... Ontwerpers, juweliers, hoteluitbaters, cafébazen en restaurantuitbaters hebben de laatste jaren een nieuw elan gegeven aan de stad. Het resultaat? Brussel valt in de smaak bij elke bezoeker, of hij nu van architectuur, kunst, gastronomie, mode of uitgaan houdt!