U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Bouwkundig erfgoed

 

Doornik, de oudste stad van Wallonië is een heel belangrijk kunstcentrum met belangrijke Romaanse en Gotische gebouwen die deel uitmaken van UNESCO Werelderfgoed.

De statige 130 meter lange O.L.V.-Kathedraal van Doornik, UNESCO-erfgoed met haar vijf vierkante torens is een mooi voorbeeld.

Ze werd gebouwd tussen de 13de en de 14de eeuw met vijf klokkentorens en is een van de belangrijkste voorbeelden van religieuze architectuur. Binnen kan je belangrijke schilderijen van Jordaans, Rubens en Metsys bewonderen, evenals het prachtige roosvenster dat de stad symboliseert.

De kathedraal is momenteel gesloten wegens restauratiewerken, maar je krijgt de unieke kans om de werf te bezoeken: Rondleiding op de werf van de O.L.V.-Kathedraal van Doornik

Op de Grote Markt valt je meteen het Belfort van Doornik, Unesco-werelderfgoed op. Het is de oudste toren van België en behoort ook tot het Unesco Werelderfgoed. Hij is meer dan 40 meter hoog en biedt een prachtig panoramisch zicht over Doornik.

Een andere bijzonder speciale kerk die buiten de stadsmuren is gelegen, is de gotische Sint-Jacqueskerk die tussen de 13de en de 14de eeuw werd gebouwd. Het is vandaag nog steeds een belangrijke bestemming voor pelgrims die naar Santiago de Compostela trekken.