U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

België, Vaderland van de 9de Kunst

België is het vaderland van de striptekenkunst en dankt dit niet alleen aan het aantal striptekenaars maar ook aan hun vindingrijkheid.
Ze hebben Brusselse metrostations versierd, hun naam aan sommige straten gegeven, ze hebben hun eigen centrum (het bekende Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum (BRUXELLES)), hun eigen scholen en zelfs standbeelden op openbare plaatsen.

Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke, Guust Flater, de Smurfen, Bollie en Billie, Blake en Mortimer, Buck Danny, Suske en Wiske, Baard en Kale, Rick Hochet, Dommel, Natasja, Yoko Tsuno, Largo Winch … de lijst is te lang om alle striphelden op te noemen die in onze omstreken geboren zijn. Van Hergé, Morris en Franquin tot Philippe Geluk, meer dan 700 tekenaars hebben van ons land langzaamaan het vaderland van de 9e kunst gemaakt.

 

Brussels 2009 BC Comics Strip en Wallonië Stripverhaal

Het hele jaar lang brengen we hulde aan het Stripverhaal in Wallonië en Brussel. Er staan u heel wat evenementen en activiteiten te wachten om de Negende Kunst, haar kunstenaars en helden te (her)ontdekken!

Een spannend verhaal, wordt vervolgd op…

Jaar van het stripverhaal in Wallonië
Wallonië stripverhaal 2009

Brussels 2009 BD Comics Strip, jaar van het stripverhaal in Brussel
Brussels 2009 BD Comics Strip

Wallonië Stripverhaal 2010

Brussels BD Comics Strip