U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 

Atomium & Koninlijke Serres

 

Het Het Atomium: monument en symbool van Brussel werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958. Hoewel het de bedoeling was dat het er slechts 6 maanden zou blijven staan,  staat het Atomium er inmiddels vijftig jaar. Het monument dat meer dan honderd meter hoog is, straalde het optimisme van de moderne tijd uit.


Doorheen uitgebreide renovatiewerken blijft het Atomium een van de symbolische monumenten van Brussel. In de middelste bol kan je terecht voor een versnapering. Wil je uitgebreider dineren, dan kan dat onder de sterren in de bovenste bol. Van daaruit heb je overigens een adembenemend panoramisch zicht over de stad.


Aan de voet van het Atomium vind je Park Mini-Europa, de mooiste EU-monumenten in Brussel, met prachtige miniaturen van de symbolische gebouwen uit de Europese Unie. In de nabije omgeving bevindt zich het koninklijk domein van Laken met zijn schitterend paleis, de verblijfplaats van het Belgische vorstenpaar. Op dat domein staan de schitterende Koninklijke Serres van Laken onder overkappingen van glas en staal. Leopold II liet ze tussen 1875 en 1893 bouwen door de architecten Balat en Horta.


De koninklijke serres openen eenmaal per jaar hun deuren, van eind april tot begin mei. Gedurende deze korte periode, kan je je onderdompelen in een explosie van geuren en kleuren en de enorme collectie tropische en subtropische planten ontdekken.

Bezoek de koninklijke serres van Laken in Brussel