U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Ath, reuzenstad met een rijk verleden ten noorden van Henegouwen

 

De Waalse stad Ath, in het noorden van de provincie Henegouwen op 60 km van Gent en Brussel, is vooral bekend om zijn reuzenstoet Ducasse van Ath.


Ath ligt aan de samenvloeiing van de oostelijke en de westelijke Dender en kent een rijk verleden. De stad is vooral bekend om haar folklore met de Ducasse en wordt ook wel de stad van de reuzen genoemd.

 


 

Ath, stad van de reuzen


Het vierde weekend van augustus viert traditie en folklore hoogtij in Ath. Op zaterdag ontmoet reus Goliath na zijn huwelijk, de herder David in een duel. Op zondag lopen de straten van het centrum vol voor de beroemde stoet de Ducasse, door Unesco uitgeroepen als Werelderfgoed. Bewonder er reuzen, praalwagens en kleurrijke groepen.


Goliath, zijn vrouw en nog heel wat andere reuzen verwachten u trouwens het hele jaar door in het Reuzenhuis. U komt er alles te weten over de traditie van de Ducasse.

 

Ath, een stad met een rijk verleden


Tal van musea en oude gebouwen getuigen van het rijke verleden van de stad. De middeleeuwse Burbant-toren, het laat-renaissance stadhuis op de Grand-Place en de gotische Sint-Maartenskerk zijn maar enkele voorbeelden.


Kom meer te weten over het dagelijkse leven van onze Gallo-Romeinse voorouders in het Gallo-Romeins museum of over het 19de-eeuwse arbeidersleven in de steengroeve van Maffle. In het Museum voor Geschiedenis en Folklore ontdekken bezoekers de geschiedenis van de streek en een rijke verzameling werken van lokale kunstenaars.

Sport en ontspanning


Wist u trouwens dat Ath ook de hoofdstad van het kaatsen is? In het voormalige stadhuis vindt u het Nationaal Kaatsmuseum waar u alles te weten komt over deze populaire sport in Wallonië.


In Ath kunt u bovendien gezellig winkelen, lekkere streekproducten ontdekken én het plaatselijke bier proeven : de "Gouyasse" of het Goliath-bier.


Geschiedenis, folklore, shopping, ... redenen te over om een bezoek te brengen aan Ath, de stad van de reuzen!